PRVORODICKA DOBRE PO 30-KE

Príspevok v téme: PRVORODICKA DOBRE PO 30-KE
usiko

AHOJTE. CHCELA BY SOM SA OPYTAT, TEDA POZIADAT VAS O VASE SKUSENOSTI, OSOBNE SKUSENOSTI POPROSIM, AKO JE TO S PRVORODENIM PO TRIDSIATKE. MAM SKORO 31 A VZTAH, KTORY JE SICE DOBRY, ALE NA MANZELSTVO A DETI TO ESTE NESTACI. PLANUJEM OTEHOTNIET ASI AZ KED BUDEM MAT 32 -33 ROKOV......A STRASIA MA LUDIA, ZE SA MI NARODI POSKODENE DIETA, ALEBO VOBEC NEBUDEM MAT DIETA, PRAVE PRETO, ZE BUDEM PRVE DIETA RODIT TAK NESKORO.....

TEDA AKE MATE VY OSOBNE SKUSENOSTI? POPROSIM ZENY, KTORE BOLI TAKZVANYMI "STARYMI/STARSIMI" PRVORODICKAMI, TEDA NAD 31 ROKOV, CI MALI PROBLEMY, AKE PROBLEMY, AKO TO ZNASALI A CI DIETATKO SA NARODILO ZDRAVE.....

VIEM, ZE JE TO INDIVIDUALNE, ALE AJ TAK POTREBUJEM NEJAKO UPOKOJIT...SAMU SEBA...ZE SA NIC ESTE NEDEJE...ZE MAM CAS, KED PRIDE TA SPRAVNA CHVILA....A TAK...NECHCE SA UNAHLIT LEN PRETO ZE BIOLOGICKE HODINY A TAK...

PROSIM NEPISTE MI, ZE VED VSADE VO SVETE RODIA AJ PO STYRIDSIATKE, PRETOZE TO VIEM, CITAM CASOPISY AJ NOVINY.....MNE IDE O ZENY, OBYCAJNE ZENY, S OBYCAJNOU ZDRAVOTNOU STAROSTLIVOSTOU NA SLOVENSKU....NIC NADSTANDARDNE, ZIADEN HVIEZDNY LEKAR ALE NORMALNE ZENY, KTORE TO PREZILI....

DAKUJEM VAM ZA VSETKY PRISPEVKY...

lolika

Myslim si ze muzi maju po tridsiatke, ba aj po styridsiatke este stale velmi kvalitne spermie ak sa dobre o seba staraju. Chlap ktory fetuje, fajci, pije moze mat aj v dvadsiatke poskodene spermie, takze tam by som to neriesila.

detičky

moja sestra rodila prve dieta ked mala 36rokov a je zdrave, po roku a pol sa jej narodil syn a tiez je zdravy. takze sa nicoho neobavaj, ale hlavne to neodkladaj. prajem vela stastia :-)

lagie

inak ja mam 25 a uz ma vela ludi poklada za staru a ze najvyssi cas si spravit dieta... je to hrozne ako sa niektoi ludia vedia do vsetkeho starat

Lolka

myslím, ze moja babka, uz nezije rodila asi v 33 a narodilo sa jej 5 zdravých detí, z toho jedna moja mama, akurat moja mam ma krcové zily ale to nezalezí kedy sa svojej matke myslím narodila, o ostatných surodencoch z maminej strany ak aj maju nejaké zdravotné problemy tak asi aj tie co uz idú s vekom o iných neviem nie sú moji rodicia

lucya

Ahoj usiko,poznam zenu ktora rodila prvykrat ked mala okolo 35 rokov,chlapec je krasny, zdravy, velmi inteligentny......, ale ona ma aj mladsieho manzela..., velmi vela zohrava aj vek otca, takze si skus hladat partnera nie velmi po 30...., pretoze aj chlapom starsim ako 30 rokov hrozi ze budu mat postihnute babo, a este ked aj ty bbudes starsia..., ale zase vsetko je velmi individualne, zavisi to od vela faktorov, nie len od veku.....takze vela stastia

majka_

USIKO

mam sice 20 rokov, ale moja mamka rodila po 30-tke ako na beziacom pase :o). ked mala 33 rokov, narodil sa jej jeden moj brat. ked mala 37, narodil sa jej dalsi brat. ked mala 39, narodila som sa ja a ked mala 41 rokov, narodil sa moj najmladsi brat. mamka sa vydala ako 27 rocna ak sa nemylim. jedine ja mam trosku problemy so svalmi, ale ani to nevidno. proste som rehabilitovala, teraz sa snazim dost sportovat a vela ludi hovori, ze neveria, ze mam nejaky zdravotny problem. ale inak vsetko surodenci su zdravi. a ten problem, co mam je geneticky. ale inak je vsetko v poriadku. nemusis sa bat. ak otehotnies, babo bude urcite v poriadku

usiko

ok, bralka som HAK 11 rokov a bala som sa ci nabehne menzes, nabehol uplne v poriadku...nikdy somm nemala ziadne cysty, len mykozy a vsetky hned preliecene......zivotny styl - jem kopec ovocia a zeleniny, som vegetarian, vyska 162, vaha 50kg, sportujem kedy tedy, vela sa prechadzam, aj tak sa bojim...ze ked dojde ten cas, tak si telo povie, ze uz je neskoro.....

gwan

No tak amniocenteza sa robi az po 35-ke. Do 35 este nie si "stara" prvorodicka. To s akymi ludmi sa stretavas, ked ta takto strasia, ved to je hrozne!

panča

32-33 je podla mna uplne normalny vek na dieta.Problemy mavaju rodicky po 45-ke (deti s downovym syndromom)-ale ak je nahodou nejake riziko, ci predpoklad vady plodu, chodi sa na amniocentezu.Urcite sa predcasne neboj