Ahojte mam 3ročnu dceru a ešte stale nosi cumel ona by ho dokazala mat aj cely den,jej by to nevadilo.Aj teraz sme mali koli nemu cirkus som jej ho nechcela dat,a tak si poplakala začali sme sa hrat a zabudlanan aspon teraz chvylku ho nepyta.Ako ju odučit?mam aj syn ten ma 2roky a on v pohode nemusi ho mat len na spanie.
Ako odučit dceru od cumla,prosim poradte.
ja si pamatam, ako som mal tak 4-5 rokov, tak mama mi navrhla, ze ked sa vzdam cumla, tak mi spravi tortu...ja som tak 5 min rozmyslal a nakoniec som sa rozhodol pre tortu. fungovalo.
Miska31, odučiť dieťa od cumlíka sa nedá.neexistuje liek,metoda. Jediným riešením je nedať a vydržať s nervami. Inak to nejde a nepôjde. Vôbec nemá význam, len na noc, pri chorobe, pri zaspávaní a pod. Zahodiť. Ale aby sme si rozumeli, ja Ti môžem poradiť čo je naozaj účinné a jediné. Čo budeš robiť, to je Tvoja vec.
ivko ale ty si nevieš predstavit ten plač alebo lepšie povedane rev tarzana až sa zachadza,detsky lekar mi povedal aby som jej ho zobrala a nedala aj ked bude cely den pllakat ale to sa mi zda drasticke.
ta liečba šokom by možna zaabrala.
moja sestra ma taku trojrocnu herecku a tiez ju nevedela odnaucit..raz sme nahodne sedeli s nou pri PC a pozerali si dake obrazky..na jednom bola taka starena strbava s hnusnymi zazltnutymi zubami, mala sa jej zlakla a my len tak zo srandy sme jej povedali, ze ta teta ma preto take skarede zuby, lebo nosila dlho cumel..a odvtedy si ho mala do ust nedala :D nazvala by som to terapia sokom, ale nie som si ista ci je to prave najvhodnejsia metoda :)
moja dcéra keď mala vyše 2,5 roka tak jej praskol cumeľ (mala som pre istotu aj náhradný) , cumeľ mala len na spanie. Bolo to okolo vianoc a obchody boli zatvorené. Tak sama videla, že jej to vadí...tak som jej povedala nech ho da sama do koša. A že zajtra pôjdeme kúpiť. Tak aj bolo. na druhý deň sa pýtala, ale som povedala, že je zatvorené, že zajtra bude teta v obchode. Nejak to prešlo a viac jej nebolo treba. A s flašou som ju odnaučila tak , že som jej povedala, že odložíme pre babätko. a fungovalo to. skús niečo také miska31
vymente ho za nieco ine- napr. za nejakeho plysaka. v nemocnici a u lekara by mu to malo pomoct- pocit ze to je nieco z domu od mamky. na cumel je uz velky. bude mat krive zubky
jedna dakujem za radu uvidime,len syn ho musiešte mat aspon v noci lebo on sa narodil chory a dost chodime po lekaroch a tam mu ho nosim lebo niekedy je to tam tažke vydržat a ešte ked sa dostaneme do nemoćnice tak je to zle pre neho byt bez cumla.
no ona už ma tie zubky take v predu,ona radšej nebude jest pit chodit do školky len aby sa ho nemusela vzdat.Ale ddakujem za radu
dcera mala infekciu v ustach a som jej povedala, ze ma od cumla a ze ho dame psovi radsej, nech ma on bibinu v pusinka a nie ona. suhlasila a od tej doby cumel nedostala. ked ho spoenula, tak som jej pripomenula bolest v puse a hned sa s tym zmierila, ze radsej ho nechce. trvalo to tak 3-4 dni a bol pokoj