Zistili mi alergiu na kravské mlieko.Lenže mi nepovedali,či mám alergiu na mliečnu bielkovinu,alebo na laktózu.Je zaujímavé,že v niektorých prípravkoch určených pre tých,čo sú alergický je uvedené,že sú bez laktózy,ale s bielkovinou a v iných presne naopak.Som z toho mimo.Neviem totiž,čo hľadať a čomu sa vyhnúť.
Alergia na kravské mlieko
to čo napísala inkalina je absolútne správne.Chcem len upozorniť, alergiu na bielkovinu kravského mlieka nemožno stanoviť len na základe nejakého vyšetrenia z krvi. Sú pacienti ktorí majú toto vyšetrenie pozitívne a nemajú žiadnu alergiu a opačne. Základom sú teda obtiaže a to ako človek reaguje na vylúčenie tejto bielkovity, či sa stav zlepši.Napríklad iba 2% pacientov ktorí sú presvedčení alebo sa stanoví dg.alerie ne BKM má skutočne túto alergiu. Je to jedna z modnych diagnoz, ktorá ale v skutočnosti ani nie je tak často. Skrátka aj v tomto prípade platí, že má sa riešiť pacient a nie výsledok.
No nič.Asi to ešte raz skúsim u lekára.Ale aj tak ďakujem.
Existuje alergia na mliečnu bielkovinu a intolerancia (neznášanlivosť) laktózy. Sú to dva rôzne problémy, ktoré môžu sa vyskytovať spoločne, alebo osve. Keď máš alergiu na mliečnu bielkovinu, budú ti robiť problémy všetky potraviny, ktoré obsahujú mlieko, srvátku, sušené mlieko. Ak más intoleranciu laktózy (mliečneho cuktu), tak stačí ak vylúčiš prípravky s obsahom laktózy. Vždy je to uvedené v zložení potravín. Alebo budeš užívať s jedlom tzv.laktázu ( enzým,ktorý štiepi mliečny cukor). Existujú potravinové doplnky s obsahom laktázy, dostať ich v lekárni.