ahojte
.. ja mam taky problem..ze v chladnom pocasii mi zmodrejuu ruky..mam ich ladove..dnes sa mi dokonca navrela zilka na ruke neviete niekto?
V chladnom pocasi mi zmodreju ruky
Obvykle navretie"žilky" nie je nebezpečné, ale nakoľko píšeš,že užívaš horm.antikoncepciu poraď sa určite s lekárom. A to modranie rúk predpokladám máš už dlhšiu dobu, či aj to sa ti prejavilo až po požití HAK?
Je potrebne srdcovo cievne vysetrenie,
cim skor tym lepsie.
S najväčšou pravdepodobosťou sa u teba jedná o spazmy arteriol, vyvolané provokujúcimi faktormi ako je studený vzduch, či studená voda, čím vzniká vazokonstrikcia HK (hlavne prsty), alebo i DK a akier.Konce rúk môžu oblednúť, neskôr sú až cyanotické.V teple ruky môžu očervenieť a vráti sa im postupne pôvodná ružová farba.
Príčina vzniku tohto ochorenia (jedná sa o syndróm, či chorobu Morbus Raynaud) nie je dodnes úplne známa.Predpokladajú sa poruchy neuro-cievnej regulácie.
Diagnostika využíva chladový test, laboratórne a imunologické vyš.FW,CRP,chladové protilátky,cirkulujúce imunokomplexy.Je potrebné vylúčiť systémové ochorenia (napr.sklerodermiu).
Odporúčania: nefajčiť, držať nohy a ruky v teple.Takže budúcu zimu dobré teplé rukavičky a zásobiť sa Ginkom biloba./V závažnejších prípadoch lekári predpisujú vazodilatanciá/.
kvietoček.. aj ja mám taký problém, a som relatívne zdravá,až na chrbticu, ale to nemám nič spoločné s tým... som strašne zimomriava-mne je teplo ked je 30 stupnov C ....nie som ani chudokrvná...jednoducho lekár povedal,že sú takí ľudia, že sa s tým musím naučiť žiť....ale nevylučujem,aby si išla na nejaké vyšetrenie...pretože každý organizmus je iný...nenávidím,ked mi je zima a som celá stuhnutá a ruky a nohy mám ako ľad ....brrrrrrrrrrrrrr :o)
Chod ku kardiologovi.Hned.