Pili sme, pijeme a budeme piť mlieko !

Príspevok v téme: Pili sme, pijeme a budeme piť mlieko !
machulka006

bola by som rada, ak by sa tu zišli ľudia, ktorí zatiaľ neprepadli ošiaľu nepitia mlieka... ľudia, ktorí si myslia, že mlieko a mliečne výrobky sú zdraviu prospešné, a nemajp pocit, že by z mlieka mohli "splesnivieť"...

Táto módna vlna, či čo to je, neviem ako to nazvať, je podľa môjho názoru úplne chorá... A chcela by som vedieť, či ešte vôbec existujú ľudia, ktorí pijú mlieko niekoľko desaťročí bez nejakej ujmy na zdraví...

schelby

ja mlieko nepijem uz od detstva a nemam ziadne sietkove kosti ani nic take, nemam problemy so zubami, v mojom veku 23 rokov mam iba jednu plonbu a zuby zdrave sa silne, tak isto kosti a vsetko ostatne Mlieko nenavidim, ked ho citim, zdviha sa mi zaludok, do ust by som ho nedala ani keby mi niekto zaplatil. Mliecne vyrobky tiez velmi nemusim, takze ziadne problemy s kostami nemam ako mi to bolo prezentovane v detstve, ze ked nebudem pit mlieko, budem mat krehke kosti. U nas sa mlieko vyuziva macimalne na varenie, este tak puding, krupicna kasa,ale to je vsetko. Nezvykneme pit mlieko "len tak", preto ani neriesim ci je to skodlive,alebo nie je skodlive, je mi to jedno. A kto ho chce pit tak ho pit bude, to je ako s alkoholom a cigaretami, vsetci vedia ze to skodi a aj tak piju a fajcia.

mary_anne

ano je to zrazu. preco sa to nehlasalo uz velmi davno, ked je mlieko take skodlive? ako aj tu na tomto fore, len pred par dnami,ci tyzdnami sa zacala tato vlna proti mlieku. doteraz nikto nic a to sme od roku 1993 dost daleko!
presne s moniqou87 sa zhodneme.. tiez tu nechcem mlieko nejako davat do popredia, ja ho pijem a je to moja vec. ja nechcem nikoho presviedcat, ako mna tiez nikto nepresvedci. takze asi tolko k teme.. a je asi zbytocne sem znova pisat... lebo furt niekto "mudry" sa zamiesa a zacnu sa tu len zbytocne hadky a nezhody, ktore vobec nesuvisia s temou.. takze damian, tie svoje nazory si mozes pisat v inych temach.. my tu mlieko mame radi! :o)

moniqa87

keby ti to bolo jedno, tak tu nepises siahodlhe litanie... a recnicke otazky boli myslene ako recnicke otazky, ak teda vies co to je...
pozri ty si mi ukradnuty, aj to ci mlieko pijes alebo nie... ja nemam tuzbu ta presvecit o svojej pravde, tak preco zacinas ty?

damian

Moniqa, mne je uplne jedno, ci a kto pije mlieko. Mam dost ludi, ktori boli vazne chori, okrem ineho prestali pit mlieko a oplatilo sa im to. Ja riesim to, ze tu pisete, ze "ZRAZU MLIEKO NIE JE ZDRAVE". tO JE loz ALEBO MINIMALNE NEVEDOMOST.

Lenod 1988 do 1993 roku vyšlo a v medicínskych archívoch bolo uložených viac než 2700 článkov, kde sa pojednávalo o mlieku. 1500 z týchto článkov sa zameriavalo priamo na mlieko. Ak si nájdete čas na preskúmanie týchto článkov, výsledky vášho hodnotenia budú viac než hrozné. Totižto, ani jeden jediný z autorov týchto článkov nepíše o kravskom mlieku ako o “dobrom jedle”, ako nám to neúnavne a nehumánne propaguje mliekarenský priemysel. Všetky články totižto dávajú mlieko do súvislosti s črevnými kolikami, črevným podráždením, črevným krvácaním, anémiou, alergickými reakciami u batoliat a detí a s rôznymi infekciami ako napríklad salmonelóza. Ešte väčšie obavy spôsobujú virálne infekce a obavy z cukrovky u detí. Taktiež sa pojednáva kontaminácia mlieka kravskými bielymi krvinkami (hnis) a mnohými chemikáliami a insekticídmi. Čo sa tyka detí, články sa sústreďujú na choroby z mlieka, ako rôzne alergie, noso-ušno-krčné infekcie, pomočovanie, astma, črevné krvácanie, kolika a detská cukrovka. U dospelých sa mliekom spôsobené choroby krútia okolo srdcových chorôb, artritíd, alergií, častých prechladnutí, a čo je ešte závažnejšie, leukémií, lymfómov a iných rakovín.

moniqa87

omg, damian, naco to riesis? myslism, ze s mary_anne sme sa tu celkom normalne zhodli na tom, ze presviecat jednu ci druhu stranu o svojom nazore je aj tak zbytocne...
btw, nemame kapitalizmus uz nahodou aj viac ako 15 rokov? co vedci spali?
ale dalej sa do debaty nemiesam, boli to recnicke otazky

damian

Prosim Vas, uz sa nemozem len tak prizerat bez toho aby som nenapisal. O akom "ZRAZU" to pisete??? To, ze sa o veciach zacina rozpravat na verejnosti az teraz je chybou kapitalistickeho zavoja, ktory vsetku pravdu najmenej 20-30 rokov zahaloval. Samozrejme, prispel k tomu aj komunisticke mliekarenstvo (JRD). Chcel by som vidiet toho cloveka, ktory by pocas komunizmu zacal hlasat o mlieku.

Nechcite, aby som tu zacal vkladat studie s materialov o mlieku, ktore boli zname uz velmi davno.

Dalej, Moniqa, ak by osteoporoza zalezala na mlieku, vyse pol zemegule by malo osteoporozu a takmer vobec by nebola v USA (najvacsi spotrebitel mlieka per capita). Fakty su ale uplne opacne - viac ako pol zemegule ludi, ktori mlieko nepiju alebo velmi malicko osteoporozu NEMA (a ani ine choroby spojene s nedostatkom vapnika) a naproti tomu USA ma NAJVIAC osteoporozy. Takze tak.

mary_anne

presne tak moniqa87, mne osobne je to jedno, ja budem pit, jest a nosit na sebe to, co ja chcem, bez ohladu na to, co kto povedal, ci napisal.. dost je hlupa doba, nie sa este riadit slovami inych...