ahojcek vsetci...20 februara som bola u lekara, lebo my neprisla menstruacia a dovodom je 1 cm myom na maternici, pichol my vyvolavacku a aj tak som este nedostala...dakujem za radu...
poradte prosim ako bojavat proti myomu na maternici...
RNG PROSIM VYSVETLI MY CO JE TO DIM A KDE ZOZENIEM TEN YAM A Z ENZYMOV SI MAM
AKY KUPIT, BOLA SOM V LEKARNI A MALI LEN WOBENZYM TAK SOM ESTE NIC NEKUPILA,LEBO NEVIEM AKY JE DOBRY PORADIS PROSIM
RNG, ja sa nechcem hadat, ale lekar mi vysvetlil, ze cysta na vajecniku vznika kvoli hormonalnym zmenam.
nasla som to aj na stranke primar.sk:Väčšina cystických zmien na vaječníku sú funkčné cysty. Funkčné cysty môžu vznikať kvôli normálnym zmenám na vaječníku, ktoré sú podmienené vlastnými hormónmi. Objavujú sa však aj v súvislosti s narušeným hormonálnym regulačným obvodom alebo ako vedľajším účinkom hormonálnej liečby. Funkčné cysty sa objavujú takmer vždy len u pohlavne zrelej ženy, častejšie krátko pred pubertou a v prechode.
Pokial viem, cysty v prsnikoch nie su hormonalne zavisle.
lea, cysty nie su hormonalne zavisle, aspon nie podla lekarskej literatury. Cysty su len "smetiska" a telo ich vytvara, ked je zamorene a miestne sa chce odomorit.
RNG, vsak podla lekara aj cysta na vajecniku bola hormonalne zavisla. po 10 sedeniach akupunktury zmizla a to ma urychlene posielali na laparoskopiu
Sedacie kupele v rebricku/ludovo mysi chvost/.Pomaha to.Aj zensky caj z lekarne pomaha.Najdi si aj v kniznici v bylinkovych knihach,ak nemas doma.Alebo sa popytaj znamych a kamaratiek.Urcite sa najde taka,co sa toho zbavila nejakym sposobom.
lea, myom je hormonmalne zavisly a ako viem, hladiny hormonov sa nedaju podstatne akupunkturov upravit.
Na to treba "polotovary" na hormony(alebo skodlive synteticke nahrazky, ktore neodporucam)
na cysty podla vlastnej skusenosti pomaha akupunktura, neviem ci aj na myom
I3C(indonal), DIM a yam upravia hormonalne hladiny v prospech progesteronu.
Enzymi odstrania neziaduce nefunkcne tkaniva, vcitane myomov.
Pri tom su potrebne najma proteolyticke enzymi(pancreatin, bromelain, papain, serrapeptaza)