Panicka porucha - ma niekto skusenosti?

Príspevok v téme: Panicka porucha - ma niekto skusenosti?
antina

Trapi ma panicka uskostna porucha uz asi mesiac..triaska, plytke dychanie, bitie srdca, zavraty atd. a hlavne ten strach v tej chvili, ze ci sa mi nieco nestane, je strasne neprijemny a chcela by som sa toho zbavit cim skor...Chcela by som vediet za aku dlhu dobu sa to uplne strati? Mam lieky ako Xanax a aj antidepresiva Zoloft no bojim sa aj neziaducich ucinkov.. Prosim ak ma niekto skusenosti, odpiste mi, chcem sa dozvediet o tom viac, pripadne ako to zvladat ked som niekde na to sama :( ..ale sice s tym mi uz pomoze psycholog... ak odpisete vopred dakujem :)

PISTOK153

Ahoj . z ničoho nič sa mi vlete stalo ,že som odpadol ,prichádzalo mi sustavne zle ,tak som každí tížden skončil na pohotovosti a internom ,dostal som magnéziovku a apaurin + nejaku infuziu a dva dni bolo všetko OK ,potom zase mdloby pocit uzkosti zvracanie ,kašlanie a až do odpadnuťia ,po višetrení na internom zistili ,že je to vraj psichyckého povodu ,tak som navštívil Psichijatra ,ktorí mi naordinoval Frontín 4x1 tabletku ,všetko bolo OK ,až kím som neochorel ,potom sa stavi začali Opakovať ,skončil som v nemocnici na preliečení ,dodali mi Eliceu a postupne sa to upravovalo ,len pred zobratím dennej dávky prichádzali ešte stále tie uskosti ,postupne teda skušali uberať Frontín ,ale akonáhle chybala dávka ,tak boli príšerné absťáky až zvracanie ,teraz postupne so mnou prechádzaju na Xanax SR,no je to ťažké ,zdá sa mí že na rozdiel od Frontínu po zobratí tabletky ma škrabe v hrdle až zviera ,a sknu mi usta ,neviem ani fajčiť ,ak zoberiem na obed Frontín ,tak sa mi to sucho v ustach pomali vytratí a večer je to už OK ,ovšem to škrabanie a tlačenie v hrdle ostáva ,je to len nejak potlačené ,ked znovu na večer zoberiem Xanax SR ,tak asi o Hodinu v ustach ako po vybuchu ,a znovu trápi hrdlo.
Chem sa spítať ,mal niekto takéto príznaky pri užívaní Xanaxu ,či je to len nejaky abstinenční syndrom na Frontín.
Teraz uskosti až tak velmi nepociťujem ,medzi intervalmi brania dennej dávky ,rána su ešťe trošku ťažšie ,ale dá sa ,len to hrdlo ma strašne trápí ,lebo ma zviera a strašne mi vysychaju usta.
Dakujem.

jokci

caute ja som uz rok na pn nemozem sa z toho dostatje to niečo take ako agorafobia
denne mam tažkosti na prsiachmam pocit tarchi večer mavam stra§ch a stale do okola doktorka mi predpisala uz asi 20te antidepresiva ale nič mi nezabera od antidepresiv mam veľmi zle nežiaduce učinky .je este nejaky sposob ako na to poradte.

lenkaé01

Ahojte.tak ja som si uz tymto raz presla.prislo to necakane,busenie srdca,pocit na odpadnutie,tlak na hrudi,strach,lakanie sa pri zaspavani...mzslela som si ze umieram ze mam neviem aku chorobu.nakoniec mi nic nezistili len panicku poruchu.dali mi serlift a xanax.po dvoch rokoch som vysadila tieto lieky bolo to tazke ale dalo sa to...myslela som si ze uz sa to nevrati asi rok a pol bolo vsetko fajn pohoda.ziadne tazkosti.zial asi pred tyzdnom sa mi to vratilo a zase pocit beznadeje.dnes mi dala lekarka opat xanax a lenuxin.bojim sa to uzivat lebo viem ze je to navykove,ale neni inej pomoci...drzte sa vsetci a skore uzdravenie

Roberte

Dobry den mam otazku zijem Irsku Dabline 6rokou no ale posledne 4 tyzdne som mal velke problemy zo srdcom velka bolest vstrede hrudnika az tlak na srdco.Tocenie hlavy na vracanie tlak vtele nedokazem dlho chodit trpnutie lavej ruky az polky tela .Privolal som si Zachranu sluzbu ktora ma nasledovne odviezla do nemocnice po
merani srdca sanitke na ekg mi nic nezistili pri prichode do nemocnice mi este raz zmeraly srdco ekg mal som poriadku zobraly mi krv test krvy na Kardio vporiadku Rtg hrudnika poradku Doktor mi dal lieky na bolest a poslal ma domou .Na druhy tyzden sa to opakovalo ten isty scenar prisla premna sanitka zmerali ma do nemocnice tam to ise stale maa bolest pri srdci.Pali ma strasne zaha bolesty lavej strane pod rebrom a podbrusku potom zaha pali aj hrudniku smerom hore nemozem dobre dychat az dakedy mam zachvat ze sa nemozem nadychnut toci sa mi hlava je mi na vracanie zakaslem az tak krcova bolest pri srdcia a lavej ruky stale citim jak keby som sa dusil .Takto som tam bol 5 tyzdnou posebe az posledny krat mi povedal doktor ze moze ist o Panicky Atak ktory je vyvolanim uzkostou a
strachu na druhy tyzden idem na Ct vysetrenie.Chcem sa vas opitat keby som mal nabeh na inkfart ci by mi to zistili vkrvy alebo na ekg a cito moze byt aj Panik atak bol by som vdacny keby ste mi odpisali Pani Doktorka lebo hladam odbornika kardiologa ktory by bol ochotny mi pomoct nemam problem priletiet na Slovensko Dakujem velmi pekne

lane22

zdravím, rada by som prispela vlastnou skúsenosťou a možno niekomu pomohla, situačnou panickou poruchou trpím odmalička a pred dvoma rokmi, po tom ako sme mali nejaké problémy v rodine to prerástlo do všeobecnej úzkosti, riešila som to liekmi(doktorka mi predpísala Leuxarin, ktorý som brala keď mi bolo najhoršie) a skúsila som aj terapeuta, ale momentálne študujem v zahraničí, takže prístup k liekom na predpis mám značne obmedzený a nakoľko som sa začala cítiť zase veľmi zle (problémom pre mňa bola aj cesta vo vlaku či nákup v obchode a o sedení v škole na hodine ani nehovoriac), začala som hľadať na internete možné riešenie a našla som program PanicAway, ktorý sľubuje odstrániť panickú poruchu a všeobecnú úzkosť na 100%, program vyvinul človek, ktorý touto poruchou sám trpel (čiže žiadny psychológ) a už 10 rokov s veľmi dobrými výsledkami ju učí druhých s rovnakým problémom ... program sa dá kúpiť online (je tam kniha, videá a náhrávky) ... cena je 60 euro (ale stránka ponúka 100%-nú návratnosť peňazí do 8 týždňov ak program nezaberie) ...techniku ktorú program predstavuje používam tretí deň a prvýkrát v živote verím, že mám nádej... tri dni dozadu som bola úplne na dne rozhodnutá nechodiť do školy a radšej ležať v posteli a dnes som vydržala sedieť v škole 6 hodín ... neviem či program existuje aj po slovensky ale ak vám angličtina nerobí problém program PanicAway vrelo odporúčam :)

santel.

AHOJTE POMOZEM KAZDEMU ZVAS PRETO NEBUDEM PISAT MENA VOLAM SA MARIKA TRAPILA MA AGORAFOBIA JE TO NEPRIEMNE VIEM AKO SA CITITE PRIDE TO KEDI KOLVEL NENI TO NACASOVANE POTREBUJETE MAM OPORU V NEKOM A VIROSPRAVAT SA , JA SOM STIM BOJOVALA 2 ROKI MAM CERKU 3 ROCNU A STRASNE SOM SA TRAPILA NIKTO MI NEVEDEL POMOC BALA SOM SA SAMA IST DO MESTA NATO ZE BIVAME NA DEDINE TAK TO BOLO HORSIE BOLA SOM ZAVISLA NA MANZELOVI ,BRALA SOM ZO PSYGIATRIE TABLETKI AJ TO SOM SA BALA BRAT ZE BUDE NEZIADAJUCE UCINKI , BALA PRED 3 MESIACMI SOM BOLA NA DOVOLENKE A MANZEL MI KUPIL NARAMOK KUPIL HO OD LIECITELA SAMANA NOSILA SOM HO MESIAC A VILIECILA SOM SA, SAMA SOM TO SKUSILA A PODARILO SA JE TO PRAVDA ZE LIECITEL POMOZE AK MATE NEAKE OTASKI NAPISTE A MILE RADA ODPOVIEM MOJ IMEL marika1023@azet. posunem vam naramok .

mata30

Ahojte. Uz 2.roky bojujem s panickou poruchou. Myslela som si, ze sa to bude zlepsovat, ale mam pocit, ze naopak. Naposledy ma to chytilo vo vlaku, mala som pocit, ze sa v tom uzavretom priestore zadusim...Nikdy predtym sa mi to nestalo. Bojim sa teraz cestovat sama, zazit zachvat medzi cudzimi ludmi nikomu neprajem. Predtym som mala paniku naopak na ulici, v otvorenom priestore. Takze teraz ani sama neviem pricinu, ktora to sposobuje, comu sa mam vyhnut.Stalo sa Vam to niekomu?Strach z volneho priestoru ale aj z uzavreteho? Brala som Xanax, bolo to fajn, mala som pocit,ze to ustupuje. Teraz ho neberiem, doplnam len serotonin, a pochopila som, ze Xanax ma asi predtym drzal, bez neho na vlastnu past je to tazke. Drzim Vam vsetkym palce v boji

Platon

jana1114 tak to je aka blbost ze neziaduce ucinky byvaju zriedkave a len mierne typu :)) ake podla teba neni somaticka zavislost na tomto lieku neziaduci ucinok mas pravdu. Inak sa clovek velmi rychlo na nich stane zavisly a potrebuje vacsiu a vacsiu davku a len tazko sa da z toho dostat... Je to svinstvo a len tieto tabletky nabaluju jeden problem na druhy bez toho aby sa odstranil symptom.

komi

ahoj ja trpim panickou poruxou us 8 rokou...takze som us veteran...presiel som asi vsetkym...ak ma niekto nejake otasky staci napisat...

sisinkaba

ahojte mam panicku poruchu, je tu niekto z bratislavy na stretnutie, aby sme sa porozpravali o tom?? prosim napiste mi na mail, dakujem potrebujem pomoc poradit a tak, chodim aj ku psychologičke, ale chcem sa stretnut s ludmi s rovnakou diagnozou, dakujem..papa