predkožka

Príspevok v téme: predkožka
emka31

Zdravím,píšem v mene kámošky.Má problém s 2 ročným synčekom, ktorému na urologii stiahli predkožku.Bolo to ešte v oktobri, ale pipko sa mu nechce odvtedy zahojiť.Dávala mu rôzne ATB mastičky, ktoré jej predpísali,bola sním znova na urologii, na kožnom, pri svojej detskej obvodnej lekárke, a nič nepomáha.Robí mu sedacie kúpele atd.Malý stále plače ,že ho to bolí, už je skrátka bezradná.Neviete niekto ako jej pomôcť?

evita bj

ahojte moj mali ked mal 2 roky tiez mal zuzenu predkozku boli sme na urologii a tiez mu ju pretiahli,mastili sme a cistili harmancekom a je to v poriadku.stale pri kupani ju pretiahneme.stale ide tazsie ale ide zase moj druhy syn s tym nemal nikdy problem.myslim ze to netreba zanedbat aby to nezrastlo uplne a netrebalo zakrok.my sme sa zo zaciatku tiez naplakali

house

Treba to dat do poriadku uz v detstve, aby to nezrastlo so zaludom.Najlepsie dat urobit obriezku a ma chlapec pokoj s hygiemou , zapalmi zaluda, predcasnou ejakulaciou, Zidia neboli hlupi ...vedeli co robia, najviac problemov maju chlapci s predkozkou .

stupel09

Určite by som nedovolila aby mu to stahovali,robia to zbytočne aj mojmu krsniatku to urobili a a za rok to mal zas ako predtím.pokím malí vie cikať nemava zapali ani sním nechoj urologom lebo len trapia deti a moze mat viac problemou ako predtím.Tak ako bude rasť sa muto samo napraví.držím palce dufam ze uz ho to nebolí.

teta erika

Tak teraz neviem, ma sa to chlapcom stahovat alebo nie? Moj maly ma 1,5 roka. KLekarka prikazala pomaly stahovat. Tak som to skusala. No ide to len maly pri tom place, ale asi to je normalne ked sa nieco robi nasilu. Tak teraz som v neistote ci pokracovat alebo to nechat tak?

femili

ahoj ,maly ma 2a pol r.jeho predkožka sa mu da pekne stiahnut ani nevidim nejake zapalenie ani opuch ale presto všetko stale plače že ho boli pipik neviem si dat rady čo mu môže byt???? poradte niekto PROSIM

ivet999

ahoj, mám 5-ročného syna, ktorý má zúženú predkožku. Takmer pred rokom mu odstránili časť predkožky, ale po zákroku sa mu tiež nedala stiahnuť predkožka. Povedal mi lekár, že ho musia znova operovať. Obávam sa však ďalšej anestézy, lebo bol už 2x uspatý. Rozmýšľam, či nemám počkať kým podrastie a mohli by mu to urobiť lokálne. Nemá s tým žiadny problém, žiadne zápaly. Ak s tým má niekto skúsenosť, budem rada ak sa ozve. Ď.

ivko111

pre jarulu25. Ak si malého videla cikať a cikal uplne normálne, čiže predkožka asi len prilepená nebráni oddoku moču, tak si sa rozhodla správne. Jedine ak by koniec bol zúžený tak, že by sa pri čikaní vytváral taký akokeby balon, tak to treba riešiť. Ale asi toto nie je, čiže nie je problém. Ostatné platí ako som už písal.

jarula25

ja som dnes bola u doktorky s malym ma 2 a pol roka a pozerala mu aj pipika a povedala ze aby sme isly na urologiu ze ma zuzenu predkozku aby mu ju tam stiahly,tak som jej pekne povedala ze ja nikam nepojdem ze ked to nase mami nerobily nasim bratom tak to ani ja nebudem robit svojmu synovi...a hotovo viac som sa snou o tom nebavila a moze si mysliet co chce ja nepotrebujem svoje dieta trapit debilinami ked to sa vyriesi samo ...

ivko111

nechápem načo sa mu tá predkožka nasilu preťahovala.Je to nesprávny postup, zásadne sa to nesmie robiť. Zlepenie predkožky je uplne fyziologická záležitosť, ktorú má cez 90%chlapcov v troch rokoch života.Rastom sa to vyrieši samé. Jediným patologickým stavom je fimoza, čiže zúženie predkožky ktoré bráni močeniu a táto sa musí operovať, OPEROVAŤ, nie preťahovať. Ak sa nasilu preťahuje bud fimoza alebo to zlepenie, tak vznikajú trhliny, ktoré sa následne hoja jazvami, ktoré v neskoršom veku spôsobia zúženie s jazvami, ktoré v neskoršom veku spôsobia zúženie a zasa riziko oparácie. Fakt nechápem načo to robili na tej urologii.

house

Ani skalpelom sa to nerobi su na to specialne stahovaciky lenze asi ta
hospodarska kriza ... Boze pomoz nam
co bude dalej ... ??? !!!