Kortizol

Príspevok v téme: Kortizol
cholup

zdravim...bola som na vysetreni stitnej zlazy,kde mi brali krv a moc a z vysledkov vyslo,ze mam hladinu kortizolu bazalne 970,0 nmol/1... pricom normalna hodnota je do 875.. poslali ma aj na USG nadobliciek,tam mi nic nenasli...moze byt takyto vysledok z dosledku toho,ze uzivam uz 5 rokov antikoncepciu cilest?...mam ju podla vas zmenit? a ktora je menej hormonalna ?dik za odpovede...

mia

Kolísanie hladiny kortizolu sa dáva do súvisu nadoru na nadobličkach. No nemusí to byt pravidlo, jednoduché sa v nich niečo pošramotí a netvoria tento hormon v dávkach akoby mali.

cholup

no tak dnes som bola za svojou endokrinologickou a vlastne mi nic nepovedala,,,spravila bezne vysetrenie-stitna v poriadku,len mi opat brala krv na ten kortizol..mam teraz vela stresu, umrtie v rodine,cesta do zahranicia,tak povedala,ze zvyseny ho mozem mat zo stresu,ale podotkla aj nieco,o malom nadoriku,ale nepovedala kde. ja sa vobec necitim ani nevyzeram chora,a USG stitnej aj nadobliciek dopadlo dobre,tak ja uz neviem:((... preco spomina stale ten nador ked vravela,ze mozem odcestovat??... vdaka ...

mira5

To že ti nič nenašli na obličkách nič neznamená, proste sa ti ho tvorí viac a to nie je dobre, ako nie je dobre, ked je nízka hladina. Bez neho sa jednoducho žiť nedá a ked ho je viac tak robí šarapatu. Určite Ti endokrinolog poradí a nasadí liečbu.