Ahojte,
poznate nejake osvedcene dobre zabaly na vlasy? Take co praktizujete a su dobre. Na nete som nasla par, ale s prisadami, co ani nemam kde zohnat :-/. A vlastne ani neviem, aky si dat. Mam suche konceky vlasov, polamane, a vlasy nemam najhustejsie, tak sa snazim nieco s nimi porobit. Odstrihla som si dnes pekny kusisko, kedze s tymi koncami by neslo robit aj tak uz nic a teraz by som ich chcela nejako prebrat k zivotu a pravidelne sa o ne starat. Nejaka rada, prosim? Klasicky zabal olivovy olej+zltko+med? V akom pomere? A kolko si to nechavate? Nanasate na konce, alebo na cele vlasy? ESte ake poznate? Dajte prosim vediet. Dik
Zabaly na vlasy
to by teda aj mna zaujimalo...vlasovi profesionali...a s akou vlas. kozmetikou pracuju oni? ked podla nich olivovy olej je nevhodny. netvrdim, ze je ten najnajnajlepsi na vlasy, ako citam, tak kokosovy je lepsi, ale podla mna vlasom neublizi. a okrem toho, napr. taki profesionalni kadernici od loreal tvrdia, ze vyrobky od fy Loreal su to najnaj na vlasy. a preto im mam verit?
a dovod maju na to aky? ked uz to sem napises, mozes napisat aj preco .
Podla lebanonskych kadernikov, ktori su profesionali vo vlasovej kozmetike, sa neodporuca olivovy olej na vlasy.
mám doma bambucké maslo a dlho som hľadala na nete nejaký recept ako by som ho mohla použiť na vlasy nakoľko som čítala že je to veľmi účinné pri poškodených a suchých vlasoch a našla som :) včera som ho oskúšala a vlasy sú fakt úžasné :)
základný recept:
1 PL 100% bambucké maslo karité od Saloos
1 PL osvedčený kondicionér, balzam, maska ja som dala Wonder Jestil
1/2 PL jojobový olej alebo kokosový, olivový...
- píšu že všetko spolu roztopiť vo vodnom kúpely ale ja som maslo opatrne roztopila v mikrovlnke potom som pridala balzam, rozmiešala a nakoniec olej=vznikla maska na vlasy príjemnej konzistencie.
Vlasy som si iba navlhčila a osušila uterákom ak sú na nich nejaké prípravky /lak, tužidlo.../ treba umyť šamponom a naniesla masku, zabalila do nikroténu, šupla zimnú čiapku a mala som to na hlave cca 2 hodiny, potom zmyla šamponom a prebehla kondišom a vysušila. Možno ak sú vlasy predtým umyté šamponom tak netreba 2.x šamponovať ale neviem treba oskúšať. Nabudúce chcem dať kokosám-už sa teším :)
Super je na tom to, že vlastne základ je to 100%-tné bambucké maslo a ostatné ingrediencie si možete prispôsobiť podľa svojho gusta :) fakt odporúčam...
prosím vás mám neuveriteľne riedke vlasy a chcem, aby boli moje vlasy hustejšie a objemnejšie najlepšie by bolo, keby ste mi poradili nejaky jednoduchý a tým aj učinný zábal, ktorý mi viditeťne pomôže docieliť husejšie vlasy. A pre info čítala som, že pre husté vlasy je dobré, keď si zmiešate jedno žltko a trochu piva neviem presne koľko.
kokoska: aj ja by som chcela kokosový olej, ale neviem ho zohnať. AKo si ho získala ty?
A inak, ja som čítala o žĺtkovej maske. Pomáha?
...no mne úžasne pomáha kokosový olej, večer natriem vlasy, dám si na vankúš uterák, nechám pôsobiť cez noc a ráno umyjem šampónom.....oplachovanie zakončím studenšiou vodou
Ahoj mozem ti ponuknut Genera zabaly, uz ich tu kocky chvalili, mam aj sampony, mydla no vsetko z tej znacky, ozvy sa mailom, poslem ti to foto.
aj ked si sa pytala na vonkajsie osetrenie vlaskov,tak aj tak ti nieco odporucim,kedze mam krasne dlhe a huste vlasy a za den mi vypadne mozno 5 vlasov...najviac ti pomoze uprava stravy,lebo to,co sa deje vo vnutri sa prejavi aj navonok,takze skus dat viac ovocia a zeleniny a samzrejme aj zvonku pomoct vlaskom,ale najma zvnutra,taka detoxikacia ti moze velmi pomoct aj na nechty a plet,budes sa aj lepsie citit,tak porozmyslaj