AKO SA DOSTAŤ Z DLHOV ????

Príspevok v téme: AKO SA DOSTAŤ Z DLHOV ????
jojinka

Ahojte. Som na MD, mám dve deti, super manžela, sme 30 roční, máme dvojizbový byt,žijeme stredne pred výplatou a mizerne 4 dni po nej, sme milovaná rodina, no sme každý mesiac s dlhmi na tom horšie. Odkedy som na MD, manžel zarobí okolo 22 tisíc plus 5000 materská a takmer všetko ide na šeky a pôžičky. Nemá niekto radu ako z toho von???

jojinka

pred mesiacom som sa prihlásila popri materskej na úrad práce so zámerom podnikania a finan. príspevku. Mám na pláne otvoriť butik, no pri svetovej kríze aj po obchodoch je ludoprázdno a tu chodia teraz húfne nakupovať do Polska je to len 30 km. Začínam sa báť že mi to nebude fungovať. Ale chcem aspoň troška zabezpečiť deti a neviem ako. Som už zúfalá. No ak vravíte jasle, oplatilo by sa mi ju dať do jaslí ale ako keď vás tu nikto a hlavne teraz nezamestná

moniqa87

asi? tak si to over... viem, ze to bolo este v osemdesiatych rokoch, ale vtedy mala jasle aj nasa DEDINA...
pohladaj, informuj sa

jojinka

Viete, jasle??? Bývam v malinkom meste pri Pl hranici, väčšie mesto je jediné vzdialené asi 2 hodiny autom a pracovná príležitosť je tu asi len hádam sranda. neni sa tu čoho chytiť. Jasle tu asi ani niesu.

moniqa87

uz neexistuju jasle????
mna mama dala od 11 mesiacov do jasli a isla robit... teraz uz stat takuto moznost neponuka?

jojinka

No na materskej som 4 rok a mám pred sebou ešte 1,5 roka. Pracovať som skúšala ale bolo to tak že som si najala pestúnku a platila som jej 50sk na hodinu a ja som zarobila 50sk na hod. V druhej práci to bolo tak isto.

moniqa87

nie som na tieto veci odbornik, ale pre mna osobne by bolo jedine vychodisko z takejto situacie a to, ze by som isla pracovat... ale skus sa popitat nejakych financnych poradcov, alebo koho... niekto taky predsa musi existovat