Dobry vecer. V prvom rade vas chcem poprosit aby ste sa nehnevali, ze tu nechcem riesit temu zdravia ale viem, ze sem chodi vela ludi ochotnych poradit a dockam sa rady. Takze: som gymnazistka a o rok si budem vyberat vysoku skolu. Nie je vsak nic co by ma bavilo viac nejak extremne. Naucim sa vsetko ked treba. A tu je problem. Netusim co so mnou bude. Ktorym smerom sa vybrat. V skole mi ide vsetko dobre, snad len matika trochu pokryvkava. Kedze nie som na nic nejak specialne zamerana, mozem si vybrat hocijaku skolu. A cim viac moznosti, tym menej mam v tom jasno. Uvazujem tak, aby som nemala problem sa zamestnat hlavne ked tu mame krizu. Potrebujem oblast, ktora bude aj pocas krizy ziadana a s ktorou sa uplatnim. Ktore oblasti maju vyhody, atd? Viete mi, prosim, nieco poradit? Skutocne neviem ktorym smerom sa vybrat. Dakujem pekne
volba skoly a povolania
no a teraz neviem lebo programovanie mi nejde akoby som chcela a vsetky informaticke odbory sa tykaju matiky a toho sa ja bojim..netrufam si na to..uvazujem nad geografiou (ale neviem co potom s tym), alebo nejakou dopravou (zeleznicka, letecka) alebo farmacia..ach jaj, fakt neviem:)
vybrala som si informatiku lebo sa otvarala len biologia, co som velmi nechcela a geografia..ta ma sice bavi,ale to su vsetko veci co sa dokazem naucit z knihy..informatiku nie
Na gymnaziu sa tusim v tretom rocniku vyberaju seminare, podla toho comu sa chces neskor venovat a co ta bavi.. Ake si si vybrala ty??
biologia PRIF UK..neskor sa mozes specializovat na hocico..napr na molekularnu biologiu alebo genetiku..uzko to spolu suvisi (aj ked molekularka je zaujimavesjia;) )
smajlik, presne nad tym som dnes uvazovala :) farmacia...myslis, ze praca bude ista??
jooj ollie. si ako ja pred 2.ci 3.rokmi. tak isto som nemala s nicim problem, nevedela som sa rozhodnut a si predstav kedy som sa rozhodla ze pojdem na skolu. mesiac pred podanim prihlasky!!! dovtedy som ani len netusila ze ja prave toto mozem studovat, co som si presne na vianoce vybrala. si zvedava co je to? takze rozhodla som si podat prihlasku na farmaciu. cuduj sa svete prijali ma, a som momentalne v druhom rocniku. skola je dost tazka, ale viem ze ked skoncim mam istu pracu a celkom dobre financne ohodnotena mozem byt..takze tak
napr.moja svagrina pracuje na urade prace,cize ona sa prepustania bat nemusi hehe,ma roboty vyse hlavy s nezamestanymi ludmi,ty by si mala pomysliet aj na to,ci si manualne zrucna alebo radsej pracujes hlavou,ci si bystra,leniva,aktivna pasivna,vies co myslim? podla toho sa aj uberat,ze co by ti aj robilo radost...