menštruačné bolesti

Príspevok v téme: menštruačné bolesti
jajuska1185

ahojte, mám strašne silné bolesti pri menštruácii, a ked vravím strašne tak to tím myslím. Inak mám ževraj vysoký prah bolesti:D(to mi povedala zubarka ked mi trhala zub bez inekcie a ja som to ani nejak necitila:D)... poradte prosim co vam pomaha, mne trochu pomoze jedine caj, ine veci ako termofor, a podobne mi nepomahaju vobec. panadol femina uz tiez nie. Niekedy sa to fakt neda vydrzat...

maťa

Ach jaj, menštruačné bolesti.... Ja som pri nich aj odpadávala. Dôvod bola endometrióza. Zaberali mi jedine kvapky ALGIFEN a po nich som zaspala a necítila bolesť. Tiež mi pomáhal čaj z meterinej dúšky, ale musí sa piť pravidelne. A čo je paradox, zaberali mi tabletky na bolesť chrbtice Coxtral.

wwwww

Lutenyl je hormon, ktory sluzi na upravu menstruacneho cyklu, slecny tu pisu, ze maju bolesti, nie nepravidelny menzes. Asi mas nedostatok progesteronu, Lutenyl je hormonalna liecba...
Okrem toho, skusila si ho uz vysadit? Aky mas cyklus po vysadeni?

isabel

Skus sa poradit najprv s gynekologickou, ale ja by som radila Lutenyl. Ten pomaha skoro kazdemu a mne sa predtym cyklus pohyboval od 20 do 35 dni a teraz ho mam pravidelny, viem si predne na den vypocitat kedy to dostanem a vobec to neboli.

wwww

vsomv, nemas za co, verim, ze sa ti ulavi, potom urcite napis. To vies, kazda tabletka i vitaminova posobi na pecen, preto by sa vitaminy nemali brat pres spanim, pokial je ale clovek zdravy (pecen v poriadku), nie je to az take zle, urcite benefit vyvazi tu ucinok na pecen. Ja by som uvitala, keby to bola tabletka, lebo ten prasok fakt nechuti najlepsie, ako mentol, ale tak silno. Papa.

vsomv

wwww, presne tak, aj ja mam o tom taky nazor. no tak ja si to vazne pojdem dat predpisat, hadam to nebude az taka chemia do organizmu, ze ani pecen to nebude moc zatazovat. i ked je dobre, ze je to vo forme prasku, asi lepsie ako tablety. dakujem za pomoc, ja to fakt vyskusam, kiezby pomohlo.

wwww

vsomv daj si predpisat jedno balenie, tusim tam je 10 praskov, nie som si ista, mne to posielaju rodicia, lebo nezijem doma. Joj, tie fyzicke aktivity su bachorky, ani mne to nepomohlo ani nic prirodne...Pokial nie si vrcholova sportovkyna (tie ani menzes vobec nemaju, co nie je dobre), tak to asi nezabera. Ja som hak brala ako metodu antikoncepcie, pohlavne som zacala zit az skoro v 20tke, no a styk sme mali denne, tak to bola dobra volba. Ale uz roky to neberiem, ked, tak by som to odporucala mladym dievcatam 18-25, potom uz velmi nie, lebo treba poznat svoj cyklus, nez zena bude planovat dieta a tak.

vsomv

wwwww, ja mam 17. cize dobre 4 roky sa mesiac co mesiac trapim a pomaly umieram od bolesti by sa dalo povedat. ja som uplny odporca HAK, cize toto by bola fakt posledna moznost, no a lieky som uz poskusala vselijake, ale bez vysledku. potom som citala, ze najlepsi je beh, vela chodit a fyzicka aktivita - cele 2 mesiace som to praktizovala, bolesti mali tu istu intenzitu. keby mi naozaj nieco pomohlo, tak mne by sa zmenil zivot. fakt.

wwwww

Inak, kolko mas rokov? Ja som od 14tich do 19tich hrozne trpela pri menzes, mala som ju velmi silnu, ze som pretekala a strasne bolesti. Ani do skoly som nesla. Potom som 4 roky brala hormonalnu antikoncepciu a odkedy som vysadila, neviem, ci to bolo tym, ci je to tym, ze som starsia, mi menzes trva 3 dni (posledne dva dni len spinim) a bolesti mam prvy den take ok, druhy den silnejsie, potom este treti den a potom uz nic. Mozno sa to i tebe zlepsi vekom.

isabel

Ja som tiez na bolesti pouzivala algifen, no to davaju len na recept. Bola som na tom asi ako opisujes ty, dokonca som 2 krat z tej bolesti aj odpadla, stale som sedela na zachode a vracala.. a potom mi lekarka predpisala lutenyl a upravil sa mi cyklus a uz mi nebyva tak zle. Uz ho beriem asi 4 roky a velmi mi pomaha.

wwwww

vsomv algifen som brala na strednej, po par rokoch mi uz nepomahal. Tento prasok beriem uz asi sedem rokov, ked nie viac. Treba si ho dat hned, ako pocitis bolesti a za chvilku prestanu. Keby sa objavili znovu, do hodiny mozno zobrat este jeden prasok. Ale naozaj mam s tym velmi dobre skusenosti, vyskusaj. Jedine, co mi na tom vadi, je chut prasku, ja si ho zarabam len v troske vody, aj ked sa odporuca zopar deci, ale chut je taka hnusna, ze cloveka az napne, ale co uz, ked to pomaha. Raz bolelo brusko neterku, dala som jej to, striaslo ju od hnusu, kym to vypila, musis zatajit dych a hodit to do seba, ale ulavilo sa jej.