Ahojte, veľmi by som chcela robiť zdravotnú sestru. Problem je v tom, že už mam za sebou inu strednu školu a pracujem od rana do večera.
Existuje aj nejaký kurz popri zamestnaní?
Alebo by som musela chodiť externe znovu na strednu zdravotnú školu?
A na vysoku školu SZU chcu tiež najskor zdravotnu školu, takže tam ma ani nezoberú.
Chcem byť zdravotna sestra
Chcela by som sa opytat kde sa da externe studovat diplomovana zdravotna sestra?
To je presne dôvod prečo ja nejdem na ošetrovatelstvo aj keď by som velmi chcela teraz pracujem v inej oblasti a nemôžem si dovoliť nechať pracu a isť študovať denne.
nikde na slovensku sa podla nasich blbých zákonov neda studovat EXTERNE za zdravotnu sestru len denne osetrovatelstvo na vysokej,alebo denne diplomovana sestra na SZŠ ,avšak to si pracujúci nemôžo dovoliť kto by ich živil???možno sám mnister zdravotníctva uhliarik
externe studium osetrovatelstva je uz zrusene
Sestričkou?
Drvené niekoľkými mlynskými kameňmi. Zamestnávateľom a lekármi na oddeleniach prehliadané, najmä tie vysokoškolsky vzdelané. Vedúcimi sestrami organizované do služieb, ktoré sú často mimo zákonníka práce. Voľný čas iba na spánok. Pacientami a ich príbuznými zatracované pre nedostatok. Fyzicky preťažované námahou. Psychicky stresované, pre preteky s časom frustrované. V tv. seriáloch dobromyseľné a hlavne nemysliace bytosti. Vedľajšia rola, vedľajšia koľaj. Preraďované na nižšie pozície, aby vyšla ekonómia. Odmena, priateľské potľapkanie. Vážime si vás, že ste ešte ostali.
PS: niekedy mám nenormálny stres v práci a jem prvý krat až doma po službe po siedmej. Ale prácu milujem a nemenila by som ju. No keďže zdravotné školy už zmenili sestry na asistentky a tie si musia chudatka ešte dorábať vysokú školu aby boli sestrami,je to dosť smutné.
janka, za maly poplatok ti dohodnem sestricku, co ta odhovori.
laurinka22, nepisala si, ze chces na medinu? Drzim palce. Potom chod na gyndu. Mozno sa dozvies, ze ludia su rozni a porody tiez. Laurinka rozumie.
Ahoj kocky,ja som to tu necitala vsetko.Taktiez som si chcela dat prihlasku aj na zdravotnu sestru ale vsade sa da studovat len denne(myslim VS).Na VS Sv.Alzbety je mozne externe studium,ale s podmienkou,ze je ukoncena stredna zdravotna skola.Takze aku mam vlastne moznost???Ist LEN na denne studium?Alebo existuje stredna skola,ktora mi umozni urobit si maturitu externe?Ja mam gymnazium...zda sa mi to cele popletene.