Nasla som tu temu, co trapi aj mna, len sa neda na nu reagovat neda sa na nu odpisat. Myslela som, ze som sama na tomto svete, co sa boji ist ku gynekologovi. Precitala som si celu tu temu, ale posledne prispevky ma len utvrdili v tom, ze mam strach aj nadalej.
Strach z vysetrenia 2
ja nemam mamku, moja mamka zomrela, byvam s bratom a mam trinast rokov. prepacte mi. ja nemam ziadne vsi
Magnuska, uz neviem, ako viac ti pomoct, je to len na tebe, ze sa prekonas. Holit sa NEMUSIS. Doktorovi je to jedno. Ale verim, ze raz prides do veku, kedy sa nad tymto strachom len pozastavis a pousmejes. najviac sa vzdy bojime toho, co nepozname...a pritom je to uuuplne neopodstatnene.
mnooo...
myslim ze je na skodu, ze zrusili povinnu gynekol. prehliadku v ramci vstupnej prehliadky do zamestnania. boli by ste nutene ju absolvovat a tym padom by ste ju mali cim skor za sebou a zistili by ste, ze nejde o ziaden "strasiak"
inac prepacte, ale myslim si, ze zen, ktore sa hambia a "vyvadzaju" okolo gynekolog. vysetrenia su velmi zahladene do seba. myslia si, ze z nich ma byt kazdy chlap paf... a pritom tomu gynekologovi mozu byt ukradnute, on v nich vidi jedine- zdroj sv ojich prijmov. vsak ked vidi denne - holych zien, tak uz mu tie susky musia liezt na nervy...
to je strasne hrozne.. Moj brasko povedal, ze ak chcem pojde so mnou, ale on nic nevie o vysetreni. a ja sa toho bojim. len on vravi, ze musim ist ked to este nemam.moj bracek je fajn len naozaj vela o tom nevie len to, ze e tam koza mi povedal.
ale asi by som sa mala oholit aj to bude prvykrat to je vela na mna naraz.
Toto pisal nejaky idiot. Vykasli sa na to. Nemusis sa holit, mozes si obliect suknu, alebo dlhsie tricko, aby si sa necitila taka odhalena, vysetreniu predchadza ROZHOVOR, takze urcite hned nevyskocis na tzv. kozu. Pokial si panna, nebude ani vysetrenie z gyn. zrkadlami, ktore ten inteligent oznacil ako klieste. Ak teda ale "technicky" uz panna nie si a bude ta vysetrovat cez posvu, tie zrkadla pouzit moze, ale aj nemusi. Ale opat, nie je to nic strasne, pouzije tie najmensie. Vysterenie pohmatom je tiez ok, musis sa len uvolnit, nic neboli. Ten ultrazvuk nie je ziadny vibrator, je pravda, ze to ma trochu tvar ako penis, ale mozno ani to ti robit nebudu. Co sa tyka vysetrenia prsnikov, niektori doktori to robia, ini nie. Ale je to opat len pre tvoje dobro. Nemusis sa hanbit.
Kellysa ti poslem to co ma najviac strasilo z tej temuy som to skopirovala preto trvalo kym do odpisala.
mimuska, ked pojdes ku gynekologovi tak v prvom rade si nezabudni oholit cikulku . to je to comu ty hovoris tam dolu. Vyzlecies sa v kabinke a k demu prides uz naha od pol pasa dolu. Posadis sa na kozu, nohy das hore a on ti s takymi kliestami roztvori vaginu a moze sa ti dnu pozriet aj zrkladlom, a tiez palpacne vysetrenie prstami, vopcha ti ich dnu, aby nahmatal vsetko potrebne. tak isto ti moze zaviest dnu ultrazvuk, to je ako keby ti tam niekto zavadzal vibrator, da na ultrazvuk kondom a vysetri ta. s najvacsou pravdepodobnostou ti bude vysetrovat aj prsia das dolu tricko, podpiru a on ti poriadne ohmata ptsia ci nemas nejake hrcky, a tiez ti skontroluje ci mas bradavky v poriadky,
ked chces vidiet, co vidi ekar tak si lahni do vane a chyt zrkadlo a pozri medzi nohy.
ja sa tiež bojim ísť, ale ja som tam už bola si 7x. Našla mi jeden zdr. problém a odvtedy mám hrozný blok ísť na kontrolu......i keď to nakoniec bolo všetko OK!
A coho konkretne sa bojis? Co ta v tej teme tak vylakalo? No ze mi povedz, nech ti niektore veci lepsie objasnim.
ja sa kellysa bojim takeho vysetrenia nevie co sa bude robit len mam velke bolesti a nemam este stale prvu menstruaciu.
Magnuska, je lepie taketo temy vobec necitat. Pretoze ti casto daju uplne skreslene informacie, a skutocnost moze byt uplne ina. Navyse je na tebe, ktoreho doktora si zvolis, ci to bude zena, alebo muz. Musi to byt clovek, ktoremu budes doverovat, ktoremu mozes povedat aj o tom, ze mas nejaku traumu z minulosti. Kazdemu vysetreniu predchadza rozhovor, kedy sa ta doktor na vsetko povypytuje. Naozaj nemusis mat strach. Drzim palce.