preplachovanie nosa slanou vodou

Príspevok v téme: preplachovanie nosa slanou vodou
kamoska

ORL lekar si nevie so mnou rady, stale mam akoby zapchaty nos, uz dva roky, stala som sa zavislá na kvapkách do nosa. Teraz mi známa odporučila, aby som si preplachovala nos slanou vodou, vraj to mam normalnu alergiu na niečo. Tak som začala a dosť mi to pomohlo. Preto som si dnes chcela kúpiť takú nádobku na slanú vodu - volá sa to sloník - ale skoro som odpadla, ked mi v lekarni povedali cenu - vraj 1000 Sk = 33 EUR. To fakt vsetkym sibe? vyzera to ako maly cajnik bez pokrievky. NEvie niekto poradit, cim sa to da nahradit? niečo lacnejšie? a akú máte vy skúsenosť s takýmto čistením nosa?

simma

Ahoj. Ja mám presne ten istý problém ako ty. Som rada, že som neni jediná a má niekto iný tento problém ako ja a tiež mi nikto nevie pomôcť. Tiež to mám už dva roky a pomáha mi jedine Muconasal Plus. Lenže to mi pomôže tak na štyri hodinky a zasa mám upchatý nos a nemôžem cez neho dýchať. Viem, že sa nemá dlhodobo užívať ale jedine tak môžem normálne dýchať. I keď je pravda, že sa to zhoršuje. Mne ani tie spreje so solou nepomohli tiež mi ich odporúčala alergologička. Bola som aj na odstránení polipov v nose. Bolo to laserom v Piešťanoch za 3.000,-Sk. Asi mesiac som mala pokoj a mala to zasa. Teraz užívam od alergologičky tabletky xzyzal to sú jediné, ktoré mi pomahajú. Daj si predpísať tie. Celý deň nemusím užívať sprej iba na noc si ho dám. Nie je to úplne čisté ale omnoho lepšie. Pred rokom som ich tiež užívala mesiac a úplne mi zabrali. Teraz mi to už asi pokročilo tak úplne čisté to nie je ale jediné čo mi ako tak pomáha. Pátram ale ďalej ako sa toho zbaviť a nebiť na niečom závislá. Ak na niečo prídem, dám vedieť.

jaja-jaja

Kamoska existuje prírodný prípravok, ktorý keď sa strekne do nosa chvíľu štípe, ale už pomohol nie len v takom prípade ako je tvoj , ale je vhodný aj do očí.

vsevedka

Kamoška,píšeš, že si bola závislá na kvapkách do nosa, práve tieto dekongestíva spôsobujú paradoxne opačný účinok, teda nos upchávajú ak sa používajú dlhšie ako v akútnej fáze nachladnutia, čo je spravidla niekoľko dní, pretože poškodzujú sliznicu.Kúp si Physiomer. Je ich viacero druhov, podľa toho aký roztok obsahujú či izotonický alebo hypertonický.Ak máš pocit suchých slizníc je vhodný Physiomer Kids, izotonický, s 9g/l soli, na zvlhčovanie. Pri alergiách je zase vhodnejší hypertonický spray Alergie, dutiny s 22g/l soli lebo osmózou odstraňuje upchatý nos a spriechodňuje ho.Pri akútnej nádche sa môže použiť aj výplach Physiomer Gentle Jet.Pre teba bude asi vhodný ten na alergie, je najsilnejší.

hmmmmmmmmmmm

kup si sterimar, sprej s morskou vodou/sterilnou/a nosne kvapky na odpchatie nosa nepouzivaj, tie uz po 7 dnoch vedia vyvolat zavislost tvojich ciev v nose od nich.

kamoska

Sage - dakujem za tip. Mar plus mi nepomáha, ale vyskusam ten physiomer,nasla som si to na nete a vyzera to fajn.

sage

kamoska, kup si spray sterimar, mar plus alebo physiomer, pripadne vincentka. to mas stale ten isty slany roztok. aj physiomer sice stoji okolo 8€, ale je velmi dobry, nic nim nepokazis.
bolo by dobre, ak by si mala teraz vo vykurovacom obdobi v izbe aj nejaky zvlhcovac vzduchu, aspon na radiator daj nadobu s vodou, nech sa moze odparovat.

kamoska

iba zapchaty nos, ziadne hlieny mi nestekaju, bola som na zajazde v Juznej Amerike pred dvomi rokmi a odporucali zaockovanie proti zltacke a brusnemu tyfusu, tak som to absolovala a uz na zajazde som nemohla poriadne dychat, prezivala som len zasluhou Muconasalu....no a odvtedy mam problem