naozaj je slepacia polievka taka zdrava? od vcera na mna nieco "lezie", tak som si spravila za cely hrniec( kur.stehno,mrkva,cibula,cesnak,petrzlen,zemiaky). budem sa po jedeni tejto polievky naozaj citit lepsie? preco je taka zdrava vlastne?
slepacia polievka
takze ked uz len "prevencne", tak ake su postacujuce? teda s kolko milionov, ci miliard bakterii?
Probiotika staci pouzivat normalne len raz do tyzdna, pre istotu, aby sa crevna flora nejak nezmenila.
A musia sa pouzivat vzdy po antibiotikach a hnackach, kde su dobre probiotika casto znicene alebo vyhodene z criev.Ale za par dni pouzivania dostatocne velkych davok(miliardy) sa dokonale rozmnozia a osidlia creva, takze potom staci ich pouzivat len raz do tyzdna , prevencne.
ja som uzivala probiotika skoro polroka, asi pred necelym mesiacom som ich uz prestala brat...
nezabudajte na zinok, selen a probiotika, to z nas potrebuje kazdy, ba niektori aj viac, lebo viralne epidemie su na pochode, aj ked lekari uznavaju len aids, hpv a chripky. Je ich hromada v nasom tele, ktore sa casto navonok neprejavia a vo vnutri robi a potichu paseku.
dakujem RNG:-)
cibula=quercitin(protizapalove, antihistaminic)
cierne korenie=bioperin(zlepsena crevna absorbcia)
kuracie maso obsahuje L-cystein(antiviralny)
polievka obsahuje plno vody
zelenina obsahuje mineraly, najma draslik, zinok a vapnik.(potrebne na imunitu
Takze tu je v celosti historia uzitocnosti kuracej polievky ako lieku(posilnenia) na rozne prechladnutia.
Nie je to sice tak ucinne, ako mnohe antimikrobialne latky, ale rozhodne je to znacne pomocne.
mimi323--myslim si,ze teraz je uz neskoro dopovat sa selenom, zinkom a ostatnymi vitaminmi, to je skor ako prevencia, nie liek..a tam je aj nejaky cas ucinku, takze to sa hadam aj vyzdraviem,ale aj tak dakujem.
dakujem vam za rady.. dufam,ze mi pomoze..aj ked tesne, po jej zjedeni,som mala zaludocne krce, ktovie, z coho (?)
no citim sa uz ovela lepsie..takze nieco na tom asi bude. a ano po opici je to tiez vseliek:-)
Mimi323 - nechodievala si sem davnejsie s nickom Mirka23 ?
alebo to pletiem?