Infekcna mononukleoza

Príspevok v téme: Infekcna mononukleoza
peterO

ZDAR!mam taky problem :D 19.feb sa mi koncila skola to jest spravenie skusok na prvy krat aby som mohol mat volno do konca februara a ist na lyzovacku 14.2.09. pred tymto terminom(19.feb) som casto krat ponocoval a byval hore aj do 4 . na 2 den som zacal mat sucho v krku a suchy kasel...v noci na intraku ma zacalo bolet hrdlo ale pohode som pil caj a myslel som si ,ze to prejde..porobil som vsetky skusky vsetko bolo v pohode a moja mala choroba stale bola len mala ...to kvoli nedostatku liekov na intraku myslel som si.Potom som prisiel domov..moja mamina je doktorka tam mi dala celskon ,ktory by som mal jest inak pravidelne rozen vytaminy a sprej do nosa.po par dnoch sopel nabral zelenu farbu a hrdlo tak bolelo ako keby som zjedol sklo...pri konzumaci jedla sa mi strasne tazko prehlta...tak sme presli na antibiotika a mama sa zacala strachovat ci nemmam mononukleozu v pondelok mi zobrala kRV.. vysledky jasne naznacovali ,ze pecen nieje v poriadku a potvrdili ,ze mam infk.mononukleozu odvcera mam prisnu dietu.ale aj predtym som pil citronovu stavu ,kloktal slanou vodou teraz jem rozne lieky na pecen v nemocnici zatial niesom a dufam,ze ani nebudem...sedim doma v kresle pri pocitaci alebo spim nesnazim sa moc hybat iba tak dat zradlo kanarikom umyt riad a spravit si jedlo.MOhol by mi niekto poradit ako sa mam zbavit tej strasnej bolesti hrdla? a mam sancu sa z toho dostat do 2 tyzdnov napr?JE skodlive chodenie?alebo by som mal 24 hodin v kuse lezat?POMOC:D

RNG

mopnonukleoza je choroba sposobena virusom Epstein Barr. Priopajam sem prostriedky proti virusom, je to efektivne na prakticky vsetky:
Zvysovanie imunity zvnutra robi ovela viac proti vsetkym viralnym, vcitane herpesov, ktore mame temer vsetci v tele permanentne, nez vsetky mastickovania a specialne ozarovania zvonku. Virusy su v celom tele a objavia sa naplno, ked je telo oslabene. A nesposobuju len opar, ako sa mnohi naivne nazdavaju, ale aj poskodzovanie nervov(bolesti, depresie...), poskodzovanie sliznic(zapaly...)poskodzovanie zaludocnej sliznice, pankreasu, pecene atd, su aj jednou z pricin tzv. autoimunnych chorob(v spojeni casto s bakteriami a mykoplazmami)
Takze znova zdoraznujem, zvysujte si viralnu imunitu a kazdy by mal brat aspon selen, zinok a obcas probiotika, ti co maju viac problemov tj castejsie sa opakujuce prejavy(opar, pasovy opar, bolesti z roznych zapalov atd) si mozu vybrat s nasledujucich zoradenych zhruba podla ucinnosti
aloe vera(dlhodobo brane zvysi imunitu voci nielen virusom ale aj inym), l-lysin, vitamin C vo vacsich davkach, echinacea, baza, astragalus, GSE, oreganovy olej,collostrum, lapacho, extrakt z olivovych listov a chaparal(larrea tridentata)
Po vyliecenej mononukleoze, alebo este lepsie pocas je dobre brat aspon 3 tyzdne protokol dr Berksona, lebo inac mononukleozou poskodena pecen sa hoji dost dlho a clovek je medzitym oslabeny a moze dostat rozne zdravotne problemy.

adka 2001

PETER moj syn to mal vlani ma18 rok.Mal neznesitelne bolesti hrdla a pil a kloktal salviovy caj ale on musel do nemocnice mal vysoke teploty.Takze salviovy caj urcite si to kup !!!Ale trvalo to asi 2 mesiace kym sa z toho uplne dostal.

jaja

nazdar peterO.Neni ti co závidieť.Infekčná monon.je choroba vysoko infekčná, prenosná kvapôčkovo podobne ako chrípka alebo angína.Okrem toho postihuje pečeň a slezinu, ktorá je zväčšená a preto je dôležitý klud, aby sa nepoškodila.Slezina má okrem toho nastarosti imunitný systém v organizme,ktorý je celý rozhádzaný.Kým sa organizmus s toho dostane,trvá to skutočne pol roka.Akútne prvý mesiac kloktať šalviou a vytierať hnisavé hrdlo,pečeňová šetrieca dieta,lieky na pečeň, vit.B.Vysoké dávky C naraz sú zbytočné,aj tak ich vyčuráš,organizmus si ich nevie uskladniť do zásoby.Skôr niečo na imunitu.Treba sa šetriť, snažiť sa nenakaziť ešte nejakou bakteriálnou infekciou,potom by bolo treba antibiotiká a tie sú dalšie zátaž na pečeň a imunitu.Zatiaľ antib. nie.Držím palce.

suns

dvaja kamarati mali mononukleozu a dostavali sa z toho niekolko mesiacov, nehovoriac o tom, akykolvek alkohol mali zakazany pit pol roka.. alebo i viac. Takze ta asi nepotesim, ale z lyzovacky asi nic nebude... ak nechces nakazit cely svah aj hotel...

damian

Peter, kloktaj hrdlo sodou bikarbonou v letnej vode co najviac. Mozes pridat aj trochu soli. + Vitamin C potrebujes 1000 mg kazdu hodinu, na zaciatok hned 2 x 1000mg. PREDAVKOVANIE NEHROZI. Citronovu stavu nepi, lebo prekysluje. Pi vela vody, bylinkove letne caje, nie cierny caj.