KONTAKTNE SOSOVKY z netu ....?

veronika

ahojte, ja si objednavam uz dlho zo stranky sosovky-kontaktne.sk, zatial lacnejsie som nenasla, maju dobre akcie, darceky a podobne. a do par dni ti ich poslu domov.

mala som air-optic, ale teraz som chcela vyskusat acuvue oasys a su tiez super :)

erushaa

ja si objednavam uz len z netu, vyde ma to lacnejsie, poslu mi to pekne zabalene so vsetkym 1. triedou a nemusim chodit k doktorke a hore dole pride mi to rovno domov, kazdy lekar ma vatsinou svoju "oblubenu" znacku sosoviek ktore predpisuje kazdemu vobec to nieje tak ako by to malo byt ze ti vyberie sosovky na mieru, ja som si tie svoje nasla na nete, vyhovuju mi ovela viac ako tie od lekarky ktore ma skrabali a kusali a ked som jej to povedala tak mi nato odpovedala ze si nato budem musiet zvyknut ze to vsetky sosovky tak skrabu zozaciatku po nasadeni (bolo to aj 1-2hodiny!) a potom som si nasla na nete ine, lepsie a dokonca stale este lacnejsie ako tie od nej, inac rozdiel v cene sosoviek od nej a ceny tych istych co som pozerala na nete bol okolo 150sk, a sranda bola ze si odomna vypytala peniaze za roztok na ktorom pisalo FREE SAMPLE takze ona tak pekne na vsetkom zaraba

aja05

no sosovky nosim uz cca tri roky :D takze tak a bola som nedavno u ocnej na vysetreniach dala mi mesacne sosovky zdarama aj z roztokom.. zatial som spokojna. predtym som si sama objednavala z netu, ale teraz budem od ocnej.

sage

aja, ak si este nenosila sosovky, co si nenosila, nech ta nenapadne objednat si z netu bez navstevy lekara. lekar alebo optik ti musi pozriet predny segment oka, urcit potrebne zakrivenie sosovky, kedze sa vyrabaju vo viacerych rozmeroch a pomoct vybrat vhodny typ k.š. dostanes skusobny par, naucis sa zakladat a vyberat ich, osetrovat ich, a uskladnovat.
dioptrie v kontaktnych sosovkach su totozne s dioptriami v okuliarovych sosovkach do cca 3 D. pri vyssich minusovych dioptriach je uz rozdiel, a to tak, ze v k. sosovkach sa davaju slabsie dioptrie ako v okuliaroch, pri plusovyc dioptriach sa davaju vyssie dioptrie. treba si len predstavit oko a fakt, ze okuliare mas predsadene o cca 12 mm pred rohovku, kym kontaktne sosovky su priamo na rohovke.