Menzes + vana

tinusska

este k tomu polezaniu vo vani... mama mi hovorila, ze ked bola este v puberte, tak den pred planovanym menzesom, ze si sla zaplavat do plavarne... uz si nepamatam kolko ich nedostala, ale ze s otcom stale behala po lekaroch... ano, je to cca 35 rokov, dnes je to ine... ale ja len, ze neriskovat problemy...

tinusska

to polezanie vo vani len pred menzesom, ked su tie predmenstruacne bolesti, ale urcite nie pocas... ano, tie teple vankuse mozes... napr. moja sestra ked mala problemy dostat na cas kramy, tak sa sprchovala a hlavne brucho brutal horucou vodou.. a pomohlo.. ked chces uz napr. podporit krvacanie, je fajn aj cvicenie, no pokial nemas bolesti - vlastne, tiez sa telo zahreje... tiez 2 dcl cerveneho vina podporuje krvacanie..

isabel

Diky baby, totiz ked som mala bolesti a bola som na gynde, tam mi povedala ze okrem liekov proti bolesti je dobre aj relaxovat a polezat si v teplej vani, tak som z toho zmetena.
A co sa tyka tepla, tie vankuse co sa naplnia vodou a prilozia na brucho tiez podporuju krvacanie???

majka_

ja som pocula, ze kupat sa pocas menzesu nema, lebo si otvorena a mozes dostat nejaku infekciu alebo co - proste sa do teba viac spiny moze dostat a mozes mat problemy

vana+menzes

mama ma pravdu,ze pocas menzesu sa nema kupat,ked mas menzes si otvorena,lahsie sa do teba dostane spina,i ked si myslis,ze voda je cista.Pri kupani,dalsia vec,lezis v horucej vode ,tak zacnes viac krvacat,a to by nebolo dost prijemne lezat v krvi,ako pise tinusska.Najlepsie je pocas menzesu sa len sprchovat.

tinusska

hm.. tebe by bolo prijemne "kupat sa vo vlastnej krvi"? to ako ten tyzden je dlho sa nekupat vo vani? sprchovanie je ale velmi dolezite, ja sa aj trikrat za den, cez leto aj viackrat... a ved, ked si v horucom, napr. sprchovanie horucou vodou, ved to len podporuje krvacanie a ide z teba vsetok ten sajrajt....