Ako sa dostat na univerzitu komeskeho ,odbor psychologia???

hulienica

deee

ahoj,
ty tam studujes? v ktorom si rocniku, a kde by si sa chcela uplatnit po skole? vsimla som si ta v niektorych temach o psychologii, len tak by ma to zaujimalo :)

majka_

vo vseobecnosti je psychologia dost tazky odbor, a to plati aj o tom, ak sa tam chces dostat. ale vies co este plati? ze ak vies, ze ta psychologia bude urcite bavit, tak prekonas vsetky prekazky a na tu skolu sa proste dostanes :o). ja som teraz v 2. rocniku socialnej prace. kazdy vravi, aka je to primitivna skola, ale to nie je pravda. teda pre mna lahka je, ale mam spoluziakov, ktori s nou maju dost velki problem a pritom nie su hlupi. je to tak ako s kazdou inou skolou. ale mna tato skola bavi a preto je pre mna lahucka. cize nemusis sa obavat, ze by si sa trebars aj neprehryzla prvymi rocnikmi, ak sa dostanes na tu skolu. ak ta to bude bavit, prehupnes nimi raz-dva :o).

a na margo toho maturitneho vysvedcenia: no psychologia je skola, na ktoru sa vzdy hlasi velmi vela ludi a preto, ak sa berie do uvahy aj maturitne vysvedcenie, je dobre, ak je co najlepsie. neda sa povedat, ze musis mat jednu 2 najviac... ak mas na to, aby si mala iba same 1, tak ich proste maj. cim lepsie vysvedcenie, tym vacsia sanca sa uplatnit v skole a neskor aj v zivote :o)

alickaa

dakujem.A dalsie skoly este nie su na Slovensku?A ake maturitne vysvedcenie by som mala mat aby som sa dostala?Myslim znamky.

kvetinac

som teraz maturantka a spoluziacka chce ist tiez na psychologiu na UK najlepsie je ist maturovat zo psychologie a z biologie
pretoze su tam prijimacky prave z bioly a zo psychologie,hoci treba vediet aj niektore temy z matiky ako napriklad statistika kombinatorika,,,,ale s tou psychologiou neviem,ci sa da ist maturovat na kazdej skole,lebo na nasom gympli to maju maturanti uz od tzretieho rocnika ako povinny seminar,ale viem že nie na kazdej skole maju studenti tuto moznost

deeee

Najlepsie je ist maturovat z biologie, nosky, pripadne aj matiky. Sanca, ze ta zoberu je tak 1:10. Po skonceni skoly mozes byt pracovny psycholog, skolsky, klinicky, poradensky. Uplatnenie je siroke, zalezi len na tebe.Tazko sa tam dostanes a v nizsich rocnikoch je to tazke a niekedy sa ti to bude zdat nepotrebne, ale vo vyssich si uz mozes zvolit viacej predmetov, ktore ta budu zaujimat.