vie niekto co presne obsahuje SUROVA kocka drozdia-kvasnic a co to vlastne je? teda presne zlozenie , z coho sa vyraba a ake mozne zive bakterie tam su? moze sa jest len tak zasurova ta kocka drozdia?je to zdrave, ci skor naopak, bojim sa totiz ci to nemoze obsahovat aj nejake skodlive mikroorganizmy/ako napr. niekedy su infikovane plesnove syry salmonelou ci niecim inym, alebo bryndza, proste co je nepasterizovane a su v tom zive kultury. a na kvasniciach-drozdi nie je pisane nic-teda ziadne zlozenie. Dakujem
Drozdie alebo kvasnice
no ja viem tak, ze surove drzodie je velmi zdrave, len nie kazdemu chuti
no ved prave preto som ko vzdy jedla surove-tu kocku, koli tym B-vit. a na posilnenie imunity proti virusom aj na plet ze sa zlepsuje a na pribratie-teda na chut do jedla vraj...
a aky je rozdiel s tym fr. TEBI drozdim?
To by aj mňa zaujímalo či sú droždie azdravé alebo skôr naopak. Lebo niektorí odporúčajú na doplnenie vitamínu B jesť droždie, ale asi majú na mysli francúzske droždie Tebi, a nie surové kvasnice. Ja tiež milujem drožďovú nátierku a pýtam sa: je vôbec zdravá a obsahuje kopu B vitamínu, či je to zabité tepelnou úpravou?
ivetka
a papala si pocas tehotenstva aj surovu kocku drozdia?
lebo natierky su vpohode, tie oprazis-tepelne spracujes a tak sa nemozes pripadne nakazit dacim-teda bakteriou alebo plesnou?ci cim, ak by nahodou obsahovali
dakujem vam
no, uzivala som ich koli pribratiu a chuti do jedla len tak surovu kocku,len teraz som tehotna a nejak mi to nedoslo, az teraz mi napadlo, co ak obsahuju nieco..."zle"? ja neviem,nejake skodlive mikroorganizmy alebo co, co sa v tehotenstve nesmie,ako napr. bryndza ci plesnove syry, ci ine co inak je fajn no v tehot. to radsej neodporucaju...no a o kvasniciach nic neviem ze co to vlastne je,len viem ze asi to bude zive-ked sa to konzumuje zasurova. uz ich radsej nebudem, len sa teraz obavam tych kvasiniek a mikroorganizmov v nich.
a ked su zmenene ako pises, tak su nejak nakazene? az tak som si ich nevsimala, no obcas boli nejake suchsie a nechutnejsie...expiracia ale bola dlhsie nez 6 dni
Kvoli comu ich chces konzumovat surove ?
Tak velmi Ti chutia ?
Drozdie je cista kultura kvasiniek rodu
sacharomyces cerevisea hanses. Pripravuju sa kvasenim melasy /tekuty zvysok pri vyrobe cukru/pridaju sa kvasinky,za priaznivych podmienok sa
rozmnozia a oddelia sa. Lisuju sa a vytvaraju sa kocky. Drozdie je zdrojom vitaminu B. Zaruka cca 6 dni.
Nepouzivat ak :
Zmenia farbu - chore kvasinky
Maju hnilobny pach, zmenia vonu, su suche alebo mazlave.