láska a fyzika

Príspevok v téme: láska a fyzika
fenrir

bol som zamilovaný, veľmi a beznádejne, možno si poviete, že zas tak zlé to nebude, ale... tak raz stretnete dokonalé stvorenie, zamilujete sa a snívate, zatiaľ je to ideálne, ale keď svoju vyvolenú oslovíte tak to začne. svojim zásahom ste na objekt svojej túžby zapôsobili a nejakým spôsobom hoci aj nepatrním ho pozmenili. čím viac pôsobíte tým viac meníte, a platí to aj v tom prípade ak sa v jej očiach meníte z neznámeho muža na obtiažneho vševedka. v každom prípade už to ale nie je tá žena o ktorej ste snívali, iste nie je možné vylúčiť prípad- že poznávaná skutočnosť je lepšia ako pôvodná predstava, ale skôr mal pravdu Wolker, keď napísal že svoje sny uskutočníme tím, že ich zabijeme. tak a toto je jeden slávny princíp kvantovej mechaniky tkz. Heisenbergov princíp neurčitosti- hovorí o tom, že nie je možné vedieť zároveň aj rýchlosť a polohu častice, lebo aj svetlo má svoju hybnosť a tá mení danú časticu. takže poučenie pre milencov je smutné- ak robíme hocičo na našej láske to zanechá stopy, preto je lepšie hneď na začiatku si poriadne na ňu "posvietiť"
napísal som to preto lebo je tu polovica ľudí smutná zo svojich lások a rozchodov tož, ale kvantová fyzika nepustí

fenrir

jucika
v sviúlossti s vzýukoom na lnivisgiktu vlšyo njavao, že nzeáelží na pordaí psíemn v solve, jedniná dleôitžá vec je aby bloo pvré a psoelndé pímesno na srpváonm mstiee. Zsototak mžôe byť tántola zems a ty to sátle bez porlbméov perčatíš, je to perto, že ľduksý mzoog netčía kdažé pensímo, ale svolo ako cleok
pochopila

jucika

je velmi pekne od teba, ze sa staras o tych, ktori su smutni, ale myslim si, ze pre nich kvantova mechanika priliz zaujimava nebude :-). skus viac ludskosti a menej fyziky (p.s.vystudovala som fyziku ale nezatazujem tym ostatnych)

fenrir

hej egoismus je jednou z mojich najlepších vlastností, a keď k tomu pridám moju schopnosť hovoriť blbé poznámky v situáciách kedy sa najmenej hodia-hotový cocot, len potom nechápem, že ľudia ktorý so mnou nechceli napr. pracovať keď ma spoznali, tak sa teraz "bijú" aby mohli byť v práci, vtedy keď ich vediem ja -asi preto, že nevyrábam intrigy, nikdy nechaosím...

kia32

Ešte by ma zaujímalo ako sa volá objekt lásky,ktorý je odolný voči akýmkoľvek vplyvom a pôsobeniam,na ktorý neplatí žiadny zákon akcie a reakcie... Konštanta? Alebo egoistické hovado?

moniqa87

no, zaujimave a rozhodne presne, ale to si na to, ze ludia na seba posobia a vzajomne sa menia, aj ked len nepatrne prisiel az vdaka fyzike?
ved to je zakladny princip vztahov, akychkolvek vztahov, ty ovplyvnujes toho cloveka a on ovplyvnuje teba, navzajom na seba posobime a aj sa menime... po cely zivot...

fenrir

kia presne zopár ju má, je to tam napísané, môže sa stať , že poznávaná skutočnosť je lepšia- časť je lepšia ako celok, a tú výnimku si vysvetľujem entropickou pascou
jgurn čo na tom nechápeš