Je pitie caju nezdravé?

akinom007

no neviem, mozno je to nezdrave ked silny bilinny caj nechas dlho luhovat. inak treba tekutiny obmienat ako uz tu bolo pisane, ja uplne najradsej pijem cistu vodu, rano si davam jednu salku caju aj v lete aj v zime a obcas si robim take kury napr dva tyzdne-repikovy caj 2x denne, potom pauza potom zasa zihlavovy a taaaaaaaaak.

referentka

Čaj pijem pravidelne a môžem povedať, že z najväčšieho počtu čajov, ktorých som vypila a vyskúšala sú najkvalitnejšie a najlepšie čaje od firmy Herbex. V nich uvedené zloženie naozaj zodpovedá tomu, čo pijete. Najchutnejší z ich rady je Prémiový čaj Roibos s medom-výborne chutí a má aj príjemnú vôňu. Odporúčam ho vyskúšať-neobanujete!!!

poliewoocka

Myslim, ze ziadny extrem nie je vhodny, tekutiny by sa mali pocas dna obmienat. Caje, mineralky, stolove vody, riedene ovocne a zeleninove stavy. Ak sa preferuje co i len jeden druh moze dojst k zanasaniu organizmu a pod..

Smajlikova91

nesladeny caj a nezdravy? :DD akoze ani nie...je sice pravda,ze privela caju odvodnuje,ale bylinkove a zelene caje su velmi dobre a zdrave..ja si uz ani neviem predstavit den bez caju :)) a hlavne zeleny..ale taky klasicky sypany z cajovne,nie sackovy :D a ovocne sackove tiez moc nemusim,to su len same Ecka.. :D ale bylinkove a tak..mnam :P

barunka

no ta znama je mamina kamoska ktora to pocula od inej kamosky a ta od inej a bla bla bla :)tak ja som sa len chcela opytat ci je na tom nieco pravdy alebo ci je to len taka klebeta typu jedna pani povedala :) tak vidim ze to bude asi ta druha moznost, pokial samozrejme nepijem ten caj na litre za den.....diki moc za vsetky odpovede :)

farmaceutka

barunka..neviem ja som veru nepocula, ze by len ovocne caje boli dobre..ty si aj myslis, ze tie ovocne caje su fakt z ovocia vyrobene??..len si niekedy precitaj, co obsahuje ovocny caj..ovocny podiel 1 max 10% ostatok je uz len aromatizovane a prifarbene..a hlavne tie caje za 10 sk teda 0,3€ ;) bylinkovy caj je vlastne rastlina nasekana a naporciovana do sackov. treba si kupovat kvalitne ovocne caje a taktiez bylinkove (dobre znacky: Herbex, Juvamed, Caje z kacicich hor, fyto farma) neznamena to, ze odteraz prestanete pit caj, kazdy caj je niecim vynimocny ale nieje 100 percentny. Ked uz pijete tolko toho caju a bojite sa o nejake usadeniny v crevach ( sice som este o tom nepocula) kupte si cistiaci caj + dajte si ovocny den=tak vam precisti cele telo. a nezabudajte vsetkeho moc skodi!! Pripada mi moc vypit 3 litre caju. treba striedat: caj, mineralka, s malym obsahom Na, Ca, Mg, ak mozete tak vodu z kohutika, dzus.. najlepsia kombinacia a nie sa nalievat denne 2 litrami caju
Pre vsetkych ktori sa nalievaju litrami zeleneho a cierneho caju: velke mnozstvo tychtoch cajov ma opacny ucinok !!!
DANUSKA: porozmyslaj z oho ta unava je..a snaz sa tomu zabranit, ziadny caj ani kava ti nepomoze sa ubranit proti unave
BARUNKA:ta znama je co? ona s tym pracuje? a je normalne ze sa na salke tvoria usadeniny z caju..mne sa robia aj z ovocneho :)
A este ak by som vam mohla dat radu: ked si varite zeleny a cierny caj, treba ho zaliat len 60 stupnovou teplotou a luhovat max 1,5 minuty- nebude horky a to iste palti aj pre bylinkove 2 min.

miro.83

Vsetko vo velkom mnozstve napacha viac skod ako pomoze. To sa tyka aj mineralok, vitaminov, mineralov, kofeinu ci cajov.