Ahojte, v prvom rade som chalan s nadváhou... na moju výšku 186cm vážim asi 95 kg a mám 15 rokov. Mám také ovisnuté brucho a hlavne na nom by som potreboval schudnúť. Chodím na strednú a na nejaké diety nemám čas, pretože si dám raňajky, v škole desiatu a obed a ked prídem domov mám druhý obed. Potom už nejem a už len posilujem. každý deň robím 80 brušákov na dve série teda 40+40. Potreboval by som do leta zhodiť aspoň takých 5-10 kg... Viete mi poradiť nejaké účinné cviky na brucho ktoré by tuk na nom spalovali ?? Viem, že najlepšie je nejaká aerobná činnosť, ale na tie nemám bohužial čas... :(
Potreboval by som plán na chudnutie
zdravim :)
troska mimo temy...
ked budem cvicit na rotopede, zbavim sa tuku aj na bruchu? :) teda bude sa ten tuk spalovat na celom tele, ci viac iba na nohach? :) vdaka za rady :)
ledig ja bývam na rotopede asi tak 30-45 min. proste vždy robím 10km. Tiež nevydržím nejak dlho hlavne preto lebo je mi velky:(mam kratke nohy a poriadne nanho nedosiahnem tak to ide ťažšie:D Na tom stepperi 1000 krokov. Každý deŃ 300 BRUšáKOV, 200 CVIKOv na nohy, 200 na zadok, 200 na švihadle, každy den telesna a tak...
brusaky ti nepomozu, musis sa zbavit tuku, treba upravit stravu a makat ci uz behat alebo bicyklovat, kludne mozes aj vonku...ak chces vydrzis, ak nie si zas len jeden z tohoto fora co "chce"...
s rotopedom som to už skúšal raz... no potom som to nechal nemal som pevnú vôlu na to.. kolko pri tom tak vydržíš ??? asi sa do toho znova dám :) a biele nejedávam... jedine grahamové rohlíky a to už dosť dlho asi 2 roky
No hlavne by si mal upraviť stravu- žiadne biele pečivo na desiatu, žiadna mastná saláma a rezeň na obed. Piť veľa čistej vody. Tiež chodím do školy, denne sa učím 10-11 hodín a preto som tiež nestíhala cvičiť. Ale teraz mám nový sposob a to, že sa učím na rotopede alebo na stepperi. Je to super, ujde mi to rýchlejšie a spojím 2 veci naraz:)
Kondičku mám celkom dobrú, a dosť bicyklujem, lenže teraz vieš ako to je... zima bicyklovať sa nedá a jedine kde môžem bicyklovať je doma na rotopede... ale aj ked bude teplejšie proste bicykel mi vychádza iba tak na víkendy, lebo domov prídem asi okolo 16 zo školy a to sa musím učiť už potom...
Tak ako nemám čas ani na posilku i ked by som tam velmi rád chodil :( a na blízku ani žiadnu nemám.. musel by som cestovať do bratislavy :(
Neviem aku mas kondiciu, no aerobna cinnost by mala byt pre teba nevyhnutnost, napr plavanie by som ti vrelo odporucila, nenamahas si klby a trenujes cele telo, a samozrejme ziskavas kondiciu. Plus domaca posilka nestaci, treba ti zajist do fitka :) Tam sa ti tuk "premeni" na svaly velice rychlo, ale aj jedalnicek treba zmenit, menej tucnych jedal, viac bielkovin.