ako najsť partnerke bod g
bod g
manipuluje ja som teoretik, pracujem tak, že zavriem oči a rozmýšľam nad koko..., a ešte ma za to aj platia, toto bude treba počítať na anuloide, a ty ho vlastne našla
a ako na to treba ísť, veď ma učili, že matematika je jediný univerzálny jazyk prírody
no bod G je záhada, takže ho neopíšem jednou vetou
hmm presne tak ja som to zacala citat..ale po prvom riadku ma to omrzelo
fenrir...vazne to bolo dost trapne...
cieľom našej ctižiadosti už zostáva spoznať tento tajomný bod, takže predstav si, že z bodu G vedieš priamku g a k nej vztýčiš kolmice presne takej dĺžky, aby ich koncové body ležali na priamke g1, ktorá bude pretínať priamku g v bode G, dĺžky kolmíc budú l1 až l nekonečno a ich vzdialenosť ľubovoľná, kolmica l0 bude teda bezrozmerná, keď budeme považovať bod G za začiatočný bod merania a zvolíme si nejakú dĺžkovú mieru, môže sa stať, že pata niektorej kolmice bude v bode, ktorý sa rovná iracionálnemu číslu. no podľa podmienok úlohy nám na tom nezáleží a hľadanú podmienku môžeme vyčítať aj vtedy, keď nemáme pre geometriu vačšie nadanie, z tohto vieme, že pomer trojuholníkov je v pevnom, stálom vzájomnom pomere- teda na bod G stačí poznať len pomer a zvolenú vzdialenosť- y= n/m*x a n/m=kx a toto je funkcia bodu G
vinka:
hej hej to by bola skoda ked zivot je plny tolkych slasti ae troska kratky ..