mam 9rocnu dceru,ktoru ak v noci nezobudim tak sa pomoci,skusala som aj lekarov,detsku urologicku aj neurologicku,vsetky vysledky vykazuju ze je zdrava.vie niekto poradit co mam este skusit
Nocne pomocovanie
Príčina je tá a povedal to aj lekár, že deti sa pocikávajú aj preto,lebo nie je dostatočne ešte vyzretý vylučovací systém ktorý komunikuje s mozgom a u každého dieťaťa je to individuálne ono sa to do puberty upraví SYRAEL máš pravdu aj náš syn strašne tvrdo spal.Dcérka nech sa snaži z a f i x o v a ť postup, krorý som poradila
dakujem,dcera takisto absolvovala mnozstvo vysetreni aj na moc a oblicky a vsetky dopadli dobre. Dokonca sme chodili aj k detskej neurologicke a aj ta skonstatovala ze ani ona nenasla pricinu preco tento stav pretrvava,dcera nema problemy ani v skole a ani sa nestazuje na ziadne bolesti.Akurat ja mam dojem ze prilis tvrdo spi,aj ked ju v noci budim aby sa vycikala je problem ju zobudit.dakujem za rady
Pri pomočovani nášho 10 ročného syna sme postupovali takto:
1. Najprv mu odborne vyšetrili ladviny,krv,moč bol až u nefrologičky.Našťastie nebolo to nič vážne
Dôležité zásady:1.Doplňať tekutiny najmä do obeda - veľa tekutín
2.Nedávať dieťaťu pred spaním piť!!!!!!!
3.Hodinu pred spaním nech sa ide každú štvrťhodinku vycikať.Aj keď bude tvrdiť že nechce cikať,vysvetlite že je to preto aby sa to už v noci nestalo.
4.Keď bude ráno mokro len skonštatujte, že to nevadí,ˇže aj Vám sa to stávalo.
5.Za každé suché ráno pochváliť :Vidíš dnes je to všetko v poriadku Dnes to bude v pohode.
Vždy pred spanim som povedala synovy túto vetu:V noci sa na cikanie zobudíš. Dobre?Syn súhlasil a verte alebo nie pomaly ale isto to pocikávanie vymizlo
zrejme Ti moc nepomôžem-neviem odkiaľ si,aspoň budeš mať viac informácií-pozri:www.abiks.sk
moj krstny syn mal ten isty problem, tiez s nim obehali vsetkych lekarov a vsetko bolo o.k. a odrazu prislo 11 rokov, zacalo dospievanie a problem bol prec! nuz, zda sa, ze v niektorych pripadoch to chce len velku davku trpezlivosti.
niekedy pomocovanie mozu sposobit aj zle patogenne zony, skuste dcerke presunut postel, ked uz nic nepomaha
za skusku nic nedas