pred 2rok.písali v časopise o mojej mlad. dcére,v tedy prváčke,ktorá pri prosbách na vyučovaní vyslovila myšlienku pomôcť ch.deťom trpiacim na rakovinu.s pani učiteľkou sme celé naplánovali,detičky sme navštívili a za vyzbierané peniaze nakúpili to,čo deti v nemocnici potrebovali.v tom istom roku môj strýko organ.ples.napadlo nás s manželom,že ako rodina,ktorá má deti,prispejeme na detskú onkológiu.odovzdali sme s.šek a finančnú čiastku sme v nasl.deň odovzdala vedeniu nemocnice.pred včerom moja 17 ročná dcéra si pri sprchovaní nahmatala hrčku v prsníku.včera ráno nám oznámili diagnózu D24 a dátum operácie.to akú bolesť cítime nebudem písať.chem len toľko..že nikdy nevieme v ktorú"sekundu"sa úsmev zmení na slzy.prajem veľa zdravia
----------------------------------
"Karcinóm prsníka " www.zdravie.sk
D24 Nezhubný nádor prsníka
mam 23 a bojujem s diagnozou D24 uz 5 rokov.....da sa to, ale iba navonok,psychika trpi stale...podvedome kontroly kazdu noc...a strach z toho, ze sa to ako u mna po 5 rokoch znovu vrati vo vecsom mnozstve, je....ale bojovat treba a hlavne informovat....
Viem asi ako sa citite-ja mam znamu,ktora prsnik vobec nema.A pritom je este velmi mleducka..
nador moze a nemusi boliet,ale kazdu sebemensiu hrcku by mal vysetrit gynekolog.VER TYM TYM CO TI RADIA MOZNO KOMPLIKOVANEJSIE ALE BEZ OBALOVANIA SOMARINAMI,ZE TO PREJDE
Ono je to ťážké povedať,či to bude menzesom,nespoliehaj sa na to a choď hneď zajtra na gyndu.
...vcera som si na prsniku vsimla taku vacsiu hrcku....vsimla som si to len vdaka tomu, ze fakt boli....ale niekto mi vrawel, ze nador neboli, ze to mozem mat preto, ze mam pred menstruaciou....newedel by mi niekto blizsie powedat, co to mozem mat?..dakujem
jatyon, mas s tym skusenost?Moja dcera ma ten isty problem.Som plna strachu a emocii...
Ak je človek k svojumu osudu a svojich blízkych láskavý, tak sa bude jeho osud ku nemu aj správať.
S tými deťmi ste urobili ste krásnu, obdivuhodnú vec.
Nezhubný nádor je také prihovorenie osudu (aj keď sa veľmi láskavé na prvý pohľad nezdá), že si treba trochu dávať pozor.
Mimochodom, zhubné nádory na prsníku (čo ale nie je váš prípad!!!) majú najlepšiu vyhliadku na vyliečenie zo všetkých malígnych nádorov, dokonca pri včasnej diagnóze až 94%!
Takže aj keď ste plní obáv, určite to dobre dopadne!!!
Držím palce!