Ahojte, o 3 tyzdne idem na vytrhnutie 4 zubov mudrosti. Hrozne sa bojim, nikdy som nemala problemy so zubami a teraz toto. Budem po procedure v ukrutnych bolestiach? 2 zuby mam vyrastene uplne, jeden ciastocne a stvrty je este pod dasnom, tak sa bude aj rezat. Bozeeeee. Mam to v piatok rano, myslite, ze budem schopna ist v pondelok do roboty? Dakujem.
Vytrhnut naraz 4 zuby mudrosti
Nechcela som sa robiť múdra alebo čo.Chcela som ti len napísať,že ako to bolo u mňa práve s tou jednou nevyrastenou stoličkou.Ja som ju mala v ďasne úplne a rástla šikmo,do sedmičky a spôsobovalo mi to bolesť a mala som tam podráždené dasno s opuchom.Ja mám tiež veľmi natesno zuby a robí mi to problémy.Horné osmičky mám vyrastené obe a dole už len teda jednu,ale tiež je vyrastená len po úroveň ďasna,v podstate sa len prerezala a ďalej nerástla.Tiež mám dobrého zubára a tiež mi,tak ako tebe,radí vybrať všetky...No ale po tom mojom zážitku,no neviem.Ale keď si dávaš vybrať viacej zubov naraz,tak asi volia iní postup.Bože,strašne ti budem držať palce,aby to bola malina... Chcela by som ťa poprosiť (keď už budeš mať po "tom" a ešte sem na pokec niekedy zájdeš),či by si mi potom nenapísala ako to dopadlo... Pá a v piatok sa drž!!! :)
Mojmu manzelovi vyberali zo zuba nerv, citala som o tom hororove pribehy, on prisiel domov uplne v pohode, nic necitil pocas vyberania a ani jeden ibuprofen proti bolesti si nezobral. Zubar mu na druhy den volal, ci ho to boli, on na to, ze nie...Ten moj chirurg ma byt velmi dobry, odporucila mi ho sestricka u mojej zubarky, ktorej tiez vyberal osmicky. S tym vnutrozilovym sedativom by som mala byt uplne oblbnuta, vraj nejaky typ latky funguje tak, ze si vobec clovek preoceduru nepamata.
Mne tie zuby rastu uz 5 rokov. Dva su vonku uplne, jeden vobec (tam sa mi zapaluje a bolieva dasno) a stvrtemu trci len taky pahylik. Mam male usta, nemaju kde ist a tlacia na ostatne zuby, tak mam aj dasno okolo prednych zubov castokrat bolestive. No a ked si okolo vsetkych osmiciek dokladne prejdem dentalnou nitou, citim hnis:( Ale z pusy mi nesmrdi. Na krku mam zvacsene tri uzliny a dve ma aj bolia a na slabine tiez. Zaujimave, ze len na pravej strane, takze ten zub, ktory este nevyrasil asi robi take problemy. Ja sa tych zubov chcem zbavit, zda sa, ze mi sposobuju zapal, ked mi to tam hnisa a mam bolave dasna a uzliny, akurat sa bojim. Blbe je to, ze nie vsetky su uplne vonku:(
Co sa tyka celkovej anastezy - lepsia je tato, co mi bude robit, vraj ked sa robia zuby, je lepsie, ked je pacient pri akom takom vedomi.
ksl, co sa tyka tej umrtvovacej injekcie, tu poznam, ja mam dokopy 5 malickych bielych blomb, zuby mam fakt pekne, ale bzdy, ked mi robi plombu moja zubarka (aj ked len obrusuje vrch zuba), dostavam dve umrtvovacky, takze potom dve hodiny si este necitim usta, hoci ten kazik bol minimalny. Pred tymi umrtvovackami mi este vzdy dava aj gel na miesto vpichu (lidokain), ktory to trochu znecitlivie, takze necitim vpich.
mne trhali dva zuby mudrosti, nie naraz. S jednym boli problemy, bol ciastocne prerezany a cas od casu sa mi zapalilo dasno. Dostala som injekciu, doktor zacal tahat, potom prislo na rad dlatko a kladivko, hotova banska robota. Ja bolest dost dobre znasam, ale tu mi uz tiekli slzy. Druhy zub bol lepsi, to uz len vykyval, ale aj tak by som si nedala 4 naraz. Hoci ked to boli, tak naraz a potom nemas stresy ked mas ist druhy,treti a stvrty raz, ze ako to bude boliet. teraz citam, ze budes mat vnutrozilove sedativa, myslim, ze to dostatocne zaberie na to, aby si vydrzala vsetky styri. drzim palce
tie zuby musia ist von to je fakt len si ich nedavaj ttrhat naraz a uz vobec nie aj rezat v jeden den mne robil zuby Javorsky minister co sa zastrelil a to bol skvely odbornik a clovek teda aspon co som sa s nim bavila a on sam mi vravel ze postupne lebo je to priserna bolest ze on si to dal naraz urobit 2 zuby a velmi to lutoval takze len tak na okraj aj rada odbornika je to riadne sialenstvo ale je to na tebe a to nehovorim o tom co ta caka ak dostanes zapal
Vlastnú skúsenosť síce nemám, ale mojej mame ťahali tiež zub múdrosti a to ti poviem ona je riadny bojko!(a ja som po nej) Keď jej zubárka povedala, že musí s tým ísť na chirurgiu, tak ani nespávala.Na koniec odtiaľ prišla vysmiata, že to tvralo asi 15 sekund, že zatvorila oči a v tom jej už chirurg ukazoval vytrhnutý zub. Opuchnutá vôbec nebola a z chirurgie išla ešte do práce.Všetko to závisí od citlivosti a od koreňov, ale zbytočne sa vopred nestresuj, určite to dobre dopadne. Držím palce!
Samozrejme,že záleží od doktora,ale hlavne od zubov,aké má.Niekto má dobré zuby s peknými koreňmi a tak nie je problém ich trhať. Mojej mame vytrhali tiež už takmer všetky zuby a nemala žiadne problémy,ale otec áno a ja mám zuby po ňom. Opísala som len vlastnú skúsenosť. Ešte raz prepáč "bojimsa",ak som ťa vystrašila,tvoje zuby možno pôjdu von úplne ľahko,možno práve preto ti doktor povedal pol hodnu,lebo ich videl na vyšetrení a vie o čom hovorí.Ja ti budem držať palce,aby to tak bolo!Hlavne naber odvahu a neboj,určite ti to pomôže na tie uzliny
mne trhali naraz šesť zubov. tri stoličky a dva rezáky a jeden očný. roboli mi mostík. A nebolelo to vôbec. len taky tlak ako ťahal. a veľmi ale veľmi záleží od zubára. Môj bol šikovný. Asi tým, že bol mlady, hneď o škole a sám sa bál ako to dopadne. a bolo to v pohode. Doteraz mu hrozne ďakujem, alebo svojou šikovnosťou, ľudskosťou a milotou ma zbavil strachu zo zubárov. / a bol strašne sexi/
no neviem baby....vy mi pripadate ako z hororu :D mne trhali dva zuby, stvorky, naraz. mala som dve umrtvovacky a nebolelo to :) bolo citi akurat tak tlak, hodiku som to mala opuchnute, a na druhy den som funglovala ako som mala....trosku to zabolelo ked som papala a tams a mi dostal kusok jedla ale inak pohodka...neviem, mozno som mala sikovnu doktorku, alebo neviem fakt...:)
Aby si ma správne pochopila s tou umŕtvovačkou,tak nebolelo ma to,ale niečo som predsa cítila,nebolo to tak,ako ja som si myslela - že posedím s otvorenými ústami a pohoda... Asi keď si prečítaš ten môj hororový príspevok,tak si povieš,že radšej umrieš na tie zuby ako si ich dať vytrhnúť...Ale ty ich MUSÍŠ DAŤ VON,lebo je to naozaj to menšie zlo...Z toho ďasna sa ti šíri infekcia krvou do celého tela a keďže uzliny sú niečo ako filtračné zariadenie,v nich dochádza k prvému boju tela s nákazou.U teba pracujú na plno (lebo sa snažia zachytiť a zničiť čo najviac tej infekcie) a preto ich máš zväčšené a pobolievajú.Ak to nebudeš riešiť odstránením tých zubov,tak si koleduješ ozaj o značné zdravotné problémy.Mrzí ma to, ozaj ti nezávidím... Budem na teba myslieť a držať palce...
Ak chceš všetky 4 naraz,skús sa opýtať na tú celkovú anestézu, o ničom by si nevedela a to jedno nepríjemné prebúdzanie z celkovej anestézy bude určite lepšia spomienka,ako byť pri vedomí a všetko to vnímať...