Ahojte, mam taky neprijemny problem...mam 20 rokov a v poslednej dobe sa strasne tazko ucim. Chodim na vysoku a teraz mam skuskove obdobie a pred sebou najtazsiu skusku, ale ked sa na nu ucim, trva mi jedna otazka strasne dlho. Ja sa ucim formou, ze si dany text rozdelim na odseky a tie si precitam 2-3 krat, podciarkujem si tam hlavne vyrazy a potom si to snazim vsetko povedat, co som si zapamatala.Problem je v tom, ze volakedy mi slo ucenie uplne od ruky, bavilo ma to, ale teraz ked si napriklad chcem zopakovat, co som sa naucila, tak si strasne nepamatam, niekedy si pamatam len polku a niekedy ani to nie.Niekedy mam uplne okna a mozem sa silit ako chcem, ani za mak si neviem spomenut, co tam malo byt.
Vseobecne sa citim taka unavenejsia a myslou otupena.
Tyzden beriem ginko tabletky, ale zatial ich ucinok nevidim.
Napadlo ma niekolko moznosti, preco sa mozem nachadzat v takomto stave, ale rada prijmem nejake rady alebo typy aj od vas. Mavam totiz tak raz do tyzdna dost silne bolesti hlavy, ktore mam z krcnej chrbtice. Tie bolesti ma vzdy v ten den dost paralizuju a citim sa fakt nahluplo, vtedy sa neviem ucit uz vobec.
Dakujem vopred.
Osprostievam? To snad nie!
suhlasim so smailikom, no je to tym, ze obsahovo sa to jednoducho neda naucit ako basnicka. Mam podobny problem a viem ze nie som jedina. Netreba podliehat panike. Mne napr. pri niektorych predmetoch nestaci raz zopakovat a nie je to tym, ze by som sa ucila memorovanim alebo nechapala to co sa ucim, jednoducho je toho vela a prirodzene clovek zabuda. Mojim riesenim je snazit sa opakovat co najviac, resp. mat to viackrat zopakovane, aby som si bola ista, ze si spomemien. No ale ked si pred skuskou opakujem a tesne pred skuskou si prebehnem co treba, ale uz iba tie hlavne veci, nosne informacie, uz nerozvadzam detaily, aby som mala pred ocami tu hlavnu osnovu. No a potom uz len zapnut logicke myslenie a nedat sa vyhodit. Inak tiez beriem ginko, ale uz asik 2 mesiace a da sa povedat, ze nie som taka unavena ako predtym, ale popravde neviem presne posudit jeho ucinky. No a co sa tyka predskuskoveha stavu, tak byvam vacsinou taka "vyflusnuta" kedze uz potom okrem ucenia nic ine nestiham.
ahoj. najskor je dolezita otazka, kolkacka si? ale tipujem prvy rocnik vs. a prva skuska pred tebou. tie stavy ze si nic nepamatas to mavam ja pred kazdou skuskou a iba revem potom. proste ide o to, ze sa ucis kvantum uciva. nie 5stran ako to bolo na strednej a s tym boli tiez problemy naucit sa. teraz mas 50x tolko stran. proste musis si cas tak rozvrhnut, ze vzdy dva dni pred skuskou si to musis vsetko zopakovat, bo to sa neda pamatat. a vtedy sa to kvazi ako keby od zaciatku ucis a potom si to uz pamatas. ale pamataj, minimalne raz treba zopakovat. ja som mala taketo iste stavy minuly rok pred skuskami, a vsetci vraveli ze to si spomenies ked budes pisat. vobec!!!bez zopakovania ani na skusku nechod. cize ja som z vlastnej skusenosti toto zistila, a tento rok som uz nesla bez zopakovania, ale ten plac den pred skuskou ze nic neviem tam nechybal tiez :)))