Ahoj som vegetarianka uz od 14 rokov a chcela by som sa spytat ci to nemohlo nejak narusit moj organizmus...jedny howoria ze je to zdrave druhy zase ze nie tak newiem :(
Vegetarianstvo
ahoj ja som vegetarianka asi take dva mesiace,a apsolutne mi to nechyba a mam 15 rokov a nasi mi zo zaciatku hovorili,ze to neni zdrave...Viem ze maso produkuje zelezo,bielkoviny...ale da sa to nahradit aj inym jedlom napr.cestovyny,ovocie a zelenina.Len stale neviam,ze ci mozem jest aj ryby,alebo nie,lebo niekde to je napisane tak a inde zas tak.prosim poradte.a tak vam poviem ze urcite s tym nezacnem,lebo uz sa mi hnusi co uz len chytit maso do ruk a to nehovorim o tom,ze ho mam jest.takze kto sa chce stat vegetarianom,tak robi dobre.ved sa zamyslite ako len trpia vsetky zvieratka
neprehanaj to vsetkeho moc skodi,jedz biele mäsko a rybu aspoň jeden krat v tyzdni a zarad aspoň tofu a veľa strukovín...a ovsené vločky.
diki moc...mne to tiez vobec nechyba..ale stale pocuwam len tie blbe reci ze preboha moja zlata wed ty takto neprezijes a podobne...
ja mam 13 a som vegetarianka uz asi rok a tiez som spokojna..maso a pod. mi vobec nechyba
Aj ja som vegetarianka od 14 a zatial nebadam ze by to so mnou ieco robilo ...ja som spokojna
Vegetarianstvo ako kazdy iny sposob stravovania nam musi poskytovat plnohodnotnu, vyvazenu vyzivu. To neznamena jest len buchty na pare, palacinky. Ak mas o tom vedomosti, tak niet dovodu, aby vegetarianstvo poskodilo. Avsak su urcite mineraly, latky, ktore u vegetarianov su casto pod potrebnou hladinou /zelezo, lyzin, atd/.