Dobrý deň
Chcem sa s vami poradiť s nasledujúcim problémov. Začal som pozorovať na mojej priateľke priznaky anorexie, keď sme vonku takmer nič neje len pije vodu, denne musi spravit 20KM na stacionárnom bicykli,stále sa len vodou nadája aby jej neškvrkalo v bruchu,keď jej poviem že je chudá tak ona na to že jej klamem že je tučná a pritom má pri 165cm 45kg(ak už nie aj menej). Kedže mi na nej záleži žačínam hlaďat spôsob ako jej to vyhovorit, strašne sa jej páči filozofia Pro ANA,čo už je defacto fanatizmus za anorexiou. Už som z toho zufali neviem ako jej mám pomôcť, keď som naznačil,že to poviem jej rodine tak hneď do mna že nech to ani neskušam aj keď podla mna to jej mama vie a čo som počul tak sa kvoli tomu dost hadaju ale je tvrdohlavá ako palica a nedá si povedať.Netušim čo mám robit,prosím vás ak máte skusenosti s podobnými pripadmi poradte mi čo mám robit,dakujem, nechcem aby sa jej niečo stalo:(
Priateľka má nábeh na anorexiu
tvoja priatelka nema nabeh na anorexiu,ONA MA ANOREXIU!!! a už je to moc vážne,je hrozne podvyživená,ak s tým nič neurobí tak jej ostanú nasledky do konca života ako mne...
Dakujem Vám za rady niečo hlavne tebe rada tie tvoje sa mi zdaju najlepšie ale dakujem aj vám ostatným. Určite je to nemožem povedať priamo to by sa ešte viac zhoršilo budem sa snažit o to aby si u mna vypestovala doveru a zdoverila sa mi s tým že má takýto problem, lebo ked jej to budem vyhadzovat na oči tak sa to len zhorší. K psychologovi ju nedostanem to je asi viac menej jasné. Najprv to skusim ja aj jej kamarátky vlastnými silami a ked to nepomože tak sa obratime na jednu profesorku ktorá sa s takýmito vecami už stretla a tiež spolužiakova mama je doktorka ku ktorej ona chodí len nemožeme to dat moc najavo že niečo chystáme bo neviem si predstavit čo by spravila keby sa to dozvie. A ja sa snou budem snažit byt čo najviac,byť jej oporou.
no ja by som jej praveze povedala na tvojom mieste opak.. ze je velmi chuda a ze sa ti to nepaci. ze keby pribrala, bola by z nej riadna kocka a tak.. tak to skusa na mna priatel, aj ked ja mam od anorexie daleko
to je najhorsie co moze robit
myslim ze mame uz dost paranoji a ja uz sa bojim aj vypit colu light bez toho aby som si nemyslela ze urcite mi do toho nieco primiesali aby som pribrala
ak odhali ze jej do toho nieco primiesava tak dovi dopo
tu je dolezite aby bol s nou a nie aby ju klamal
myslis ze si to nevsimne? alebo ze pribera a prestane jest este viac? no super, fakt vychodisko
ahoj,tak ja sa priznam aj ked sa tak trosku hanbim,ale pomoct ti chcem,ja mam anorexiu hoci ma len 14rokov,ale ja mam 160cm a 35kg.je to do smiechu asi ale je to tak.Ked mne niekto povie ze som chuda tak isto poviem:joj neprehanaj az taka chuda urcite niesom,ked mi niekto nuka cipsy poviem nechcem lebo mam zuvacku ked sa ma spytaju preco pijem mineralky poviem z kofoly som prepita,to su JASNE PRIZNAKY ze mi ide o postavu nie?cize pravdepodobne este nemusi byt ze tvoja priatelka ma PPP(porucha prijmu potravy)musis to zistit tak,a neskor odpis:skus ju pozvat na pizzu ,vsimaj si kolko toho zje ,ci bude chciet,ci sa bude pytat na zachod(keby to nahodou vigrcala)vtedy to je uz bulimia.
dalej,daj si pred nou nejaku dobrotu,ci sa ti bude pozerat na jedlo ako to do seba konzumujes,tak ti naznaci ze ma chut ale nemoze,=anorexia je vlastne o tom ked sa clovek boji hoci 1kila na vyse...
skuste si poziret nejaky casopis ak tam najdes nejaku babu trebars modelku len tak ju trosku okomentuj aka je vychudnuta to dnes neje v mode a tak...
Ale naozaj rob s tym nieco,pri najhorsom kup b12 vitaminy urob nejaku veceru napr polievku a zamiesaj tam tu tabletku ak to zje..
este doplnam
skor jej hovor ze ju lubis a nie ze je pekna pretoze to slovicko ona chape inak
pre priklad (hovorim z vlastnej skusenosti, kedze ju viac menej chapem)
mne ked niekto povie ze som krasna tak mi zasvieti cervene svetielko ze tak ak som krasna tak som este tucna cize musim schudnut
ak jej budes hovorit ze je krasna tak ti nebude verit a tym viac sa ti bude oddialovat
preto by som najradsej sa pridala do jej hry aby ti zacala doverovat a ked si aj pred tebou prizna ze ma problem pojde to lahsie a vtedy mozes zasiahnut
exes - jednoznacne psychologicka pomoc. tu nepomoze dohovaranie a prosikanie. je to vec ktoru treba liecit a najlepsie uz v zaciatkoch
No to som už skušal ked som jej to povedal ma odbila že ma nie je nič do jej zdravotneho stavu:(
no nemyslim ze ze hovorit jej krasna kazdy den pomoze - bude si mysliet ze je krasna ked je teraz chuda - je to zlozity problem hodny psychiatria