Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zvlhčovač - čistič vzduchu

Príspevok v téme: Zvlhčovač - čistič vzduchu
stevo

Dobrý deň, chcel by som otvoriť túto tému, pretože mám záujem si kúpiť zvlhčovač alebo čistič vzduchu. Bývam v malom panelovom byte a počas zimy je tam zlý vzduch, ktorý mi robí problémy pri dýchaní. Chcem Vás poprosiť o Vaše skúsenosti a odporúčania, ktorý výrobok si vybrať, kedže je na trhu veľa rôznych značiek a kvalít. Ďakujem

1BEN1

laborcatko a uz aj pozorujes nejake zlepsenie po zdravotnej stranke? Lebo aj ja som zvazoval kupu takeho pristroja. Este by ma zaujimalo, ci taky zvlhcovac nemoze poskodit elektroniku v byte napr. hi-fi sustavu, domacue kino atd. lebo predsa nadmerna vlhkost elektronike skodi, nekazi sa viac?

laborcatko

no takže, jeden z najlepších BIONAIRE BU-4000 ultrazvukový studený, dokonca zvlhčovač a práčka prachu(obsahuje dva filtre, ktoré zachytávajú) nám dnes došiel, stojí 160eur, treba nechať pár hodín naplno pustený, aby sa vysmrdel tak trošku, ako niektoré nové veci a musím povedať, že dokáže zvlhčiť aj viac ako 65m2.... hneď je oveľa oveľa lepší vzduch v byte ;-) vrelo odporučujem každému, kto má problémy ........

laborcatko

zdravím, téma znie aký typ zvlhčovača odporúčajú tí, čo majú s ními skúsenosti, my máme ten istý problém veľmi suchý vzduch v panelákovom byte (samozrejme vetráme neustále, radiátory sú skoro vždy vypnuté kôli prílišnemu teplu.... atď), rozmýšľam nad ultrazvukovým BIONAIRE BU-4000(teplým) a Boneco 2251(studeným), pretože neviem určiť rozdiel pôsobenia, ďakujem

RNG

problem sucheho oka je zo zapalenia sliznice a slznych kanalikov. Dovody su obvykle nase virusy, ktore ma skoro kazdy v tele, hlavne herpesy. Ja bojujem proti suchym ociam striekanim si obcas koloidnej striebornej vody do oci a obcas aj roztoku GSE.
Cistenie oci v noci(slzotok) sa mi obnovili temer okamzite co sa prejavilo nocnym vytvaranim karp, ktore som prakticky od detstva nevidel. Tak isto ovela cistejsie vidim, ziadne zahmlemie ocnym mazom, lebo ho spravne vlhcene oci zabuduju do karp v dostatocnom mnozstve.

joni_

asdfjklô - jasne ze vetram, aj celu noc mavam pootvorene okno, ale bavime sa trochu o niecom inom
ja mam problem sucheho oka a aj sucha sliznica v nose co vie byt velmi neprijemne a niekedy aj bolestive... a co zvlhcovac vzduchu a tapety v byte? nie je to problem?

[zruseny12]

my mame PRACKU VZDUCHU, je to dobra vec,cisti vzduch,pomaha pri alergii,zvlhcuje vzduch...ale je to uz starsia vec,teraz su uz aj novsie pracky-urcite...
/nam velmi pomohla ked dcera bola casto chora.../

sunie

co by neotvarali v zime okna, ide o to ze aj ked vyvetras mas za chvilu v byte suchy vzduch, vysusuje to sliznicu a potom su problemy s dychanim. odparovaky moc nepomahaju, mali sme to posledne 3 roky kazdu zimu v byte ale podla mna to ani necitit ze by sa voda vyparovala. tiez uvazujeme o zvlhcovaci

asdfjklô

no tak ked v zime teda neotvarate vobec okna, tak si dajte na radiatory hrnce s vodou abo mokre handry nejake...