ahojte holky. nemate prosim niektora skusenosti s tehotenstvom a HAK? s priatelom by sme chceli babo, doteraz som brala HAK, chcem ju vysadit prave kvoli tomu otehotneniu a mna len tak zaujima, ze ako dlho to asi trva(teda minimalne)dokial je nejaka sanca na otehotnenie, teda kedy uz tie tabl. nebudu nijako ucinkovat. dakujem
kedy najskor otehotniem po vysadeni HAK?
katka, bohuzial *** ma pravdu. Ja som brala roky HAK a znicili mi pecen. O dodrbanom hormonalnom systeme ani nehovorim. Ak by mi to vtedy niekto povedal, co to moze so mnou spravit, asi by som ich nebrala. Sledovala som rozne studie a vyskumy a to co HAK robi so zenami a s ich buducimi nenarodenymi detmi je dost zle. Bohuzial,je to vsak stale vyhodny biznis a lekari na tom zarabaju, za kazdu jednu predpisanu krabicku. Je to dan za pohodlie a ja som sa tiez rovnako pozerala na HAK ako ty, ze je to super vec,nemoze to byt zle,ked to kazdy berie.Dokonca mi moja doktorka povedala,nech tie bludy na pribalovom letaku necitam. A zial, taka malopravdepodobna vec ako "nador na peceni" u sotva 20 rocnej baby by kto cakal.Nikto. Potvrdilo sa,ze to bolo z HAk :(((
Ale k otazke:)) Mozes otehotniet hned, alebo fakt nikdy. Deti vsak po HAK maju castokrat vyvojove chyby, ktore sa z "financnych" dovodov pripisuju (oficialne) inym veciam. Obchod je obchod:))
no a zrejme to hlavne, co si chcela pocut-tabletky prestanu ucinkovat hned po skonceni sedem dnovej pauzy :)
po vysadeni hak zrejme trosicku potrva, kym pride k ovulacii-otehotniet mozes hned.jedinym ,,rizikom,, je moznost viacplodovej gravidity, preto sa odporuca 2-3 cykly pockat
no, tak *** je velmi mudra:D:D .. ak nemas nejake problemy, tak moderna atk je už taka "dokonala" ze nejako extra neskodi...jasne, su to hormony navyse, ae co uz... :D ... a dokonca sa povrava, ze vajecniky su potom aktivnejsie:) ak teda neberies vela rokov bez prestavky... takze si myslim, že ked vysadis, tak este tyzden v podstate ucinkuje, vtedy mas menstruaciu..a potom na osmy den, kedy by si si dala novu tabletku, tak vtedy vlastne stracaju ucinnost..resp. o dvanast hodin.. tak si myslim:).. len ked ti nebude prichadzat dalsia menzes po vysadeni atk, tak sa hned neraduj, pretože to sa stava... ale radsej urob najprv test popripade navstiv lekara :)
mozes otehotniet aj o par dni
2 týždne - až nikdy, vyber si medzi tým