ahojte, viem ze to tu nepatri asi, ale neviem kde sa mas poradit, som v stvrtom rocniku oa a rozhodujem sa kam na vysku.chcela som ist na pravo,snivala som o tom asi od zš,a teraz cim viac sa blizim k rozhodnutiu,tak moc tam aniu nechcem ist.mam to o to tazsie ze nie som z gymnazia, a na oa som priemerny student.takze viem ze to bude tazke sa dostat tam,a vybrala som si tu skolu aj kvoly tomu ze tam nie je matika a hlavne prijimacky.nie ze by som z matiky bola vyorana,ale skratka nemam rada matiku a tie somariny co sa ucia.radsej sa budem nieco biflit.ale rozmyslam aj o vš čo ma spoločné s účtovníctvom nie ekonomika.cisto ucotvnictvo a neskôr mozno pokracovanie uctovníctvo audítorstvo.mozno by ma to celkom bavilo.ma niekto skusenost s tou skolou?je tazka?viem ze tam matika je aj na prijímačkach.dufam ze mi niekto poradi.dakujem
Vysoká škola - poradí mi niekto?
no neviem ako to tam je uplne s tou matikou,ale ekonomicka ma aj tak moc nelaka, mam strednu ekonomicku,a ak sa raz pre to rozhodnem tak si urobim aj druhu vysku:) ale teraz sa skôr rozhodujem pre to pravo, a ucotvnictvo.pravnikov je vela, uctovnikov je vela, tak isto ekonomov,ide len o to ako sa clovek dokaze uplatnit po skonceni.a na tej ekonomickej je vraj najhorsi prvy rocnik,potom je to vraj v pohodke.
na ekonomickej vobec neni tolko matiky. mas tam normal matiku- taka jak na gymku derivacie, integraly, rady... to je asi najhorsie.Dalej mas inu matiku- take ze matice, to je ovela lahsie, moze sa stat ze sa stretnes este aj s financnou matikou, ale to je podla toho aku fakultu si vyberies. tato je vsak tiez lahka. Okrem toho mas este samostatne statistiku. V pripade ze by si chcela studovat ekonomicku v BA na Fakulte hospodarskej infomatiky, kde sa studuje prave uctovnictvo a auditorstvo tak tam mozno je este nejaka dalsia matika, ale to by si sa musela opytat ludi co tam chodia. Inak ekonomka je lahka skola.
Pravo tiez neni tazke. S ekonomkou sa uplatnis velmi lahko narozdiel od prava- s tym mozes robit len v jednej oblasti, pravnikov je tiez vela. sak si pozri pocty absolventov co chrlia pravnicke skoly. Ale nechcem ta o tomto presviedcat- chod studovat co ta bavi a ak si myslis ze ta to bude zaujimat tak preco nie? Ak v tom budes dobra tak sa uplatnis. A okrem toho, vobec nemusis po skonceni robit co si studovala.
malickasom...ja viem ze pravo je skola len o biflovani,lenze niekto nema ani na to biflovanie,no ale ja radsej budem robit to ako rozmyslat nad matikou...a k tej ekonomickej,tam je matika po cely cas, len vzdy pod inym nazvom, ci uz je to logika, teraz si neviem spomenut este ake,ale viem co mi kamoska vravela sice sa to nevola matika,ale je to vlastne vsetko o matike,a ekonomika by ma ani nebavila,ved ekonomov je strasne vela a ani ich tolko netreba a v tejto sfere sa da uplatnit aj bez vysky, aspon co poznam par ludi...no a uctovnictvo sa da studovat s kombinaciou manazment, alebo riadenie podniku, to je prvy stupen a druhy sa da vybrat to auditorstvo...pri psychologovi som bola,ten mi povedal asi to co som vedela, ze na ziadne umelecky smery nie som,ze matika a logika je v poriadku,ale ked ma ten predmet nebavi,tak si mam hladat inu skolu,a na pravo mi povedal tolko ze na to mam,len budem to mat tazke dostat sa tam z oa,ci si uvedomujem aj ja, a povedal mi to ze dava mi 50%,co som vedela aj ja,cize asi tak k tym psychologom nasim
A este ti poradim- ak ozaj sa nevies rozhodnut skus ist ku psychologovi- on by ti mal urobit take testy ze na co sa hodis a ci sa hodis na to pravo alebo na co.
Pravo je tazka skola? dobre ranko. Tam je tazke sa dostat, lebo sa tam hlasi milion ludi, ale ked nesi total blba tak skoncit ju musis...prirovnat pravo k medicine je teda dost blbe. Tazke skoly su medina, fyzika, farmacia, chemia, informatika, matika a veci kde musis mat filipa. Pravo je o nabifleni sa. Aj ked nemas ziadnu logiku. Staci ti pamat. Poznam ludi co mali 4tky z matiky-co znaci o ziadnej logike a studuju pravo.Ekonomka je tiez celkom lahka skola. matika je tam len v prvaku ale to nejako prelezies a samostatne ucto sa neda studovat. Ale auditorstvo tam je taky odbor. No a najlahsie skoly su pedagogicka- specialne nejaka pedagogika deti. A nechod prosim ta na socialnu pracu- to ma na slovensku skoncenu kazdy somar. Pardon ak som dakoho urazila, ale je to nonsens tieto odbory, co ponuka katolicka ci aka shitna skola co si hovori univerzita. Chodia tam 50-rocne tetusky,najlepsie take uradnicky a policajtky a podobne- co za mladi ledva ucnovku presli a dostanu tam titul len tak. To je hanba! Taketo skoly znizuju hodnotu mojho diplomu ktory som si poctivo odchodila, odskuskovala, napisala milion prac! potom ma v tomto state titul uz ozaj kazdy debil
bebe keks urcite viem ze tie predmety ktore si napisal ma nebavia, cize tym padom mi vypadavaju aj tie skoly, ale ked problem je v tom ze matika na prijimackach je takmer v kazdom odbore, ci je to ekonomika,ucotvnictvo...a tomu sa asi nevyhnem, ja nemam problem s matikou, v pohode ju zvladam, len ja sa jej venujem asi tak pol hodiny pred pisomkou, lebo mne kludne z nej staci 3,a ja si zivot tymi vecami okolo nej nechcem ani komplikovat...teraz v poslednom rocniku ma zacalo bavit uctovnictvo, z neho som tiez tak priemer a tiez z toho dôvodu ze sa ucim tak pol hodky pred pisomkou,lenze uctovnictvo sa da este dobehnut ale s matikou je to podla mna horsie...a to pravo, som chcela studovat jednak preto ze tam nie je matika a preto ze som to akosi vzdy chcela, ale z oa je to tazke a este vacsiu kravinu som urobila ze idem maturovat z dejepisu:Da pravnikov je tiez dost ked sa tak pozeram len u nas v meste...
lienka a povies mi aka to je skola kde si ty? lebo o manazmente som tiez uvazovala, ale znova je tam matika:Dno ja mam uctovnictvo na skole tri roky, zo zaciatku ma bavilo,potom som to zacala flakat a teraz ma znova chytilo, a preto by som to mozno aj chcela studovat, len znova je tam matika, ale som sa rozhodla ze pojdem na doucovanie tej matiky,hlavne je dostat sa tam, a potom sa uz len nejak vysporiadat s tou matikou...,viem ze skoly ktore tu pisem spolu nesuvisia, ale ked chcela by som aj pravo, aj uctovnictvo, a tiez som rozmyslala aj na manazmentom a bankovnictvom, ale mam v tom chaos, ale myslim ze mesiac pred podavanim prihlasok na vysku to mal kazdy:D
no ja som ukoncila ekonomiku a manazment na jednej vysokej a mozem to povedat ze zvladala som to velmi dobre na to ze som bola na strednej priemerny student a ak mam pravdu povedat vtedy som absolutne ani netusila co je ekonomika (a to som studovala na obchodnej akademii), na nasej skole sa tusim aj daju robit prijmacky z ekonomiky a jazyka, takze by si sa vyhla matike. Sestra studovala uctovnictvo, a trochu som jej to zavidela, bolo to sice tazke, vsetky tie zakony, a aj trochu blbi profesori ale nemala problem. Ale k ucotovnictvu musim mat vztah uz teraz, mas ho uz na strednej? a ak ano ako ho zvladas? totiz mala som spoluziakov z gymnazia ktori sa to zacali ucit az na vysokej skole ale oni nevedeli absolutne pochopit o co tam ide, presli sice dajako no dodnes nevedia ani zakladne veci ako su strany ma dať a dal. takze si to rozmysli. a prihliadni na to v akej sfere sa chces uplatnit.
Jasne, to, ze na prave nie je matika, je obrovske + :-) No, je pravda, ze v Brne je magisterske len prezencne, ale rozvrh sa da v pohode naskladat do dvoch dni, takze je popri tom mozne aj pracovat napriklad.
Co ine ta bavi/resp.nebavi? Ked nemas rada matiku a nebavi ta, tympadom ti vypadavaju niektore vysoke skoly...mat, ekonomicka, stavebnicka atd... Ale je kopa inych, len musis vediet, v akom predmete si lepsia aspon z casti...bavia ta napriklad cudzie jazyky? Mas pre nieco talent? Ale na kazdej vyske, na prijimackach, budes mat aj nieco pomimo, proste vsade musis byt trochu vsestrajnejsia...a neboj, tych vysokych bez matiky je doooost... tie su este lepsie, ved ekonomov je uz tolko :). Pravo znie podla mna v celku fajn, kedysi som aj ja rozmyslala nad nim, ale kedze som tiez vystudovala OA, kde nebol ziadny dejepis, nemala som chut, cas a ani sancu do dobiehat. Proste sa nenatrieskas KVALITNE dejepis, ked si ho 4 roky nemala, a este k tomu tak, aby si predcila tych ostatnych... Ja neviem, co tak skusit nejaku psychologiu a tak?:-P... alebo proste...nieco ta musi bavit viac ako ostatne, alebo naopak.
ivi_ka ved viem ze pravo nie je len o biflovany, ale nie je tam matika, a nerataju sa tam indexy logaritmy, a vsetky tie ostatne veci, ktore nikomu nikdy v zivote nebudu potrebne.rozmyslala som aj nad brnom, ale kedze chcem viac menej externu formu,nejak si to neviem predstavit...