histologia

histerka

a davali ste niekdy fibromy aj n ahistologicke vysetrenie ? a nevus je znamienko ? juj dakujem ze mi odpovedas:)

delphia

excizia fibromov, pigmentovych nevusov a odstranovanie roznych koznych vyrastkov je na ambulanciach chirurgie a plastiky na dennom poriadku

delphia

histerka, neboj sa lekar vie posudit, ze ci to tkanivo treba vysetrit ci nie. vysetrit sa prevazne davaju pigmentove znamienka (ludovo materinske) a etse pred vybratim lekar hodnoti farbu, velkost, tvar, zafarbenie, ohranicenie. ak islo o bradavicu- tak urcite nebola tmavej farby a nejednalo sa o nevus. moznost zvrhnutia maju prave tmave materske znamienka.
...pracovala som na plastike ;)...

histerka

ahoj delphia dakujem z aodpoved a ty pracujes v tejto oblasti ze to vies ? vies j asom mala podkoznu bradavicu fibrom a nedali to na histologicke vysetrenie tak nesom velmi spokojna...tbe uz nieco vyberali a neposlali na histologiu ?

delphia

nedavaju sa na histolog. vysetrenia vsetky tkaniva. ak ide o pigmentovy nevs, tak ano, ale ak ide o kozny vyrasto, bradavicu tak tie sa davaju v pripade, ak lekar si nie je isty o co ide. a to je jedno ci je statny, alebo sukromny. histologicke vysetrenie si pacient hradi sam.
a rakovina koze- melanom je velmi zakerny druh karcinomu.

histerka

ahojte prosim vas o radu tym ktorym vyberali znamienka alebo fibromy bradavice ci im vsetky poslali na histologiu ... a ci nevedia ze ci sa vsetky fibromy posielju lebo ja som mala na nose a mne ho nikde neposlali ..:( dakujem

histerka

ahoj andrej vies to nebolo znamienko ale bradavica vraj fibrom pocul si nieco take? no podla mna je to to iste ako znamienko tiez mi to chirurgicky vyberali.. pocuj a jak sa zacne prejavovať rakovina ked to zanedbali ?

andrej29

Neboj sa, ja tiež čakám na výsledky histológie a nieje to nič príjemné.
Berme to tak, že rakovina kože je tuším najľahšie liečiteľná forma rakoviny.
Mne brali 8 znamienok a ešte sa na ďalších 10 chystám na začiatku 2009.
A Tebe? Ako vyzeralo to znamienko, ktorého si sa bála?
Vieš ho popísať?
Veľkosť, tvar, sfarbenie atď...