posiela sa vsetko co sa vyoperuje na histologiu? vsetky znamienka vsetky bradavice ? dakujem
histologia
delpgia si este tu ? ci uz ja som velmi otravna ?:( ..:)
a davali ste niekdy fibromy aj n ahistologicke vysetrenie ? a nevus je znamienko ? juj dakujem ze mi odpovedas:)
excizia fibromov, pigmentovych nevusov a odstranovanie roznych koznych vyrastkov je na ambulanciach chirurgie a plastiky na dennom poriadku
dakujem delphia som pokpjnejsia a prosim ta vyberali ste aj fybrÓmy ?
histerka, neboj sa lekar vie posudit, ze ci to tkanivo treba vysetrit ci nie. vysetrit sa prevazne davaju pigmentove znamienka (ludovo materinske) a etse pred vybratim lekar hodnoti farbu, velkost, tvar, zafarbenie, ohranicenie. ak islo o bradavicu- tak urcite nebola tmavej farby a nejednalo sa o nevus. moznost zvrhnutia maju prave tmave materske znamienka.
...pracovala som na plastike ;)...
ahoj delphia dakujem z aodpoved a ty pracujes v tejto oblasti ze to vies ? vies j asom mala podkoznu bradavicu fibrom a nedali to na histologicke vysetrenie tak nesom velmi spokojna...tbe uz nieco vyberali a neposlali na histologiu ?
nedavaju sa na histolog. vysetrenia vsetky tkaniva. ak ide o pigmentovy nevs, tak ano, ale ak ide o kozny vyrasto, bradavicu tak tie sa davaju v pripade, ak lekar si nie je isty o co ide. a to je jedno ci je statny, alebo sukromny. histologicke vysetrenie si pacient hradi sam.
a rakovina koze- melanom je velmi zakerny druh karcinomu.
ahojte prosim vas o radu tym ktorym vyberali znamienka alebo fibromy bradavice ci im vsetky poslali na histologiu ... a ci nevedia ze ci sa vsetky fibromy posielju lebo ja som mala na nose a mne ho nikde neposlali ..:( dakujem
ahoj andrej vies to nebolo znamienko ale bradavica vraj fibrom pocul si nieco take? no podla mna je to to iste ako znamienko tiez mi to chirurgicky vyberali.. pocuj a jak sa zacne prejavovať rakovina ked to zanedbali ?
Neboj sa, ja tiež čakám na výsledky histológie a nieje to nič príjemné.
Berme to tak, že rakovina kože je tuším najľahšie liečiteľná forma rakoviny.
Mne brali 8 znamienok a ešte sa na ďalších 10 chystám na začiatku 2009.
A Tebe? Ako vyzeralo to znamienko, ktorého si sa bála?
Vieš ho popísať?
Veľkosť, tvar, sfarbenie atď...