Vcera som si kupila steniatko yoksira.
Ale v jeho stolici som zbadala ze ma hlisti ale nie male ale dlhe vecsie(nehibali sa)ale boli tam.
nechce mi ani moc papat.mam ho len 1 den.
v utorok sa chistam k zvelolekar.
nemozem to od neho chitit?
STENIATKO -----------------prosim o radu
ahojte
ma ock.preukaz ale odcervenie tam nieje.
ja som si ho uz dala odcervit .
ale uz som vo vykaloch nenasla hlisty tak je vsetko ok.
malinka je hadam v poriadku.
Ved prave by bolo dobre,keby sa spojila s predchadzajucim majitelom a opytala sa ho,ci naozaj psik nebol odcerveny,aby sa predislo tomu,ze by bolo odcervenie zdvojene-mam na mysli,ze aby sa vo velmi kratkom case neodcervoval psik dva krat-aj predchadzajucim majitelom aj tebou vo velmi kratkom case,lebo si pisala,ze tie hlisty sa nehybu,tak z toho usudzujem,ze predchadzajuci majitel ho pred predajom mohol dat odcervit a ked nie,cim skor ho dat odcervit..
chcem sa pripojit, aj ked neviem ci hovorim spravne ale ved praveze ked je psik odcerveny(zaockovany) tak treba vtedy pozerat ci z neho tie hlisty vyjdu, lebo tym sa vlastne odcervi...cize sa ich zbavi...ved to je ucel odcervenia...ja mam psa a tiez po odcerveni sme museli pozerat ci ma vo vykaloch hlisty...sak nebudem to tu rozoberat:D ale podla mna normalka...ale sak treba sa uistit u veterinara...
a pokial nemas ockovák, je dost mozne ze si ho vzala od nejake "tiezchovatela", neviem podrobnosti nevyjadrujem sa dalej k tomuto, mozno neskor, preto by ma zaujimali konkretnejsie info: kolko si za steniatko dala, ma rodokmen, ockovak? prostredie v ktorom steniatko bolo (ci cisto, vo vnutri v byte, na zahrade, v pivnici?), kolko psikov a v akom stave boli (ucesane,ci zamotana srst, vyzerali zdravo?)
ak ma hlisty, odcervi ho, veterinar ti povie co a ako
je jasne ze mozes od psika hlisty chytit, preto pred jedlom umyt ruky, davat si pozor co robis, nebrat ho do postele, na gauc, aspon zatial kym nevies isto na com si
to ze nechce papat moze byt sposobene i novym prostredim, ludmi, inou stravou
drzim palce, a dufam ze sa ozves
Steniatko by malo byt pravidelne odcervovane.Ked si steniatko kupovala,nepovedal ti povodny majitel,kedy bolo odcervene a ci vobec bolo odcervene?K steniatku si mala dostat ockovaci preukaz,kde by bol datum,kedy boli so steniatkom na odcervenie a kedy ma mat dalsie odcervenie.Ak chces,pozri si tuna v akom veku ma byt steniatko odcervovane. www.mk-vet.sk