Právo žiaka, učiteľa

Príspevok v téme: Právo žiaka, učiteľa
jaja

Viem ze toto sem asi nepatri ale tak viem ze tato otazka moze zniet trosku detsky a ale proste ja som ziacka ktora chce vediet naco ma narok voci ucitelovi...ak napriklad ma ucitel poziada o to aby som mu predala vec ktora jje mojim vlastnictvom ale porusujem nou skolsky poriadok nevhodnym pouzitim( priklad-mobil, lopticka) ma pravo ucitel mi ju zobrat ??? nieje to nahodou nieco take ako odcudzenie majetku ?? alebo ak sa chce ziak nieco na hodine opytat k suvisiacej teme a ucitel ho odmietne vypocut ?? alebo ak ziak nerozumie starsej latke a ziada o dovysvetlenie a ucitel odmietne ho doucit ? Ak ziak dostal zlu znamku nepravom nepozornostou ucitela ?? (napr. mne sa stalo ze som dostala 5 a chybal mi bod do 1 a vsimla som si ulohy ktora bola dobra a ucitelka mi to preskrtla iked to bolo dobre...tak som to sla "reklamovat" a ucitel si zrazu zmyslel ze som to dopisala a neuzna mi to ale pritom on urobil chybu- AKO MAM POSTUPOVAT v takomto pripade ?) Ak sa ziakovi objavili nejake zdravotne tazkosti pocas zaciatku vyucovania v dany skolsky den a nevedel o nich dopredu ma pravo ucitel TV ho nutit cvicit ?? ma ziak pravo odmietnut cvicit ked sa prezlecie do uboru ?? alebo lepsie ma pravo odmietnut nejake ukony ??? Ma ziak pravo poradit sa so spolusediacim pocas hodiny ?? ma ziak pravo pit pocas hodiny ? napr v LETE ? ?????? tak naco mame pravo a naco nie ?? vsak predsa ucitel by si mal vazit ziaka nie ?? niekde sa deje ze aj ucitel ponizuje ziaka....to sa moze ????

janka

Vieš, žiak má právo na veľa vecí, ktoré si vymenovala......no bohužiaľ, sú deti, ktoré to zneužívajú, ničia učiteľa a odnesú si to nevinný. Na druhej strane sú blbci učitelia, mali by lepšie vnímať deti a hlavne si vedieť priznať chybu (no...robí to málo z nich a väčšinou tých si deti vážia)

andy

Milá Jaja. Nechcem sa zastávať učiteľov, ale robiť by som to nemohla. Tie decká sú čím ďalej drzejšie, jeden učiteľ ich má zvládať cca 30, keď si každý robí, čo chce! Predstavujem si seba na porade v práci, budem si s niekým esemeskovať, hrať sa s loptičkou, alebo vykrikovať,....ani my dospelí si to nemôžeme dovoliť. V dnešnej dobe už väčšina učiteľov nemá rešpekt, poznám riaditeľa, ktorému sa 14-ročný sopliak vyhráža, že jeho syn môže jedného dňa prísť krvavý a tak. Proste sa na to skús pozrieť zo strany učiteľa, byť poslušnejšia,....nehovorím, že nie sú aj hrozní profáci, ale aj my máme hrozných šéfov a musíme to znášať. Prinajmenšom ti to pomôže pripraviť sa do života, aj ako dospelá budeš musieť akceptovať iné autority a ver, že to bude ťažšie, lebo budeš vedieť, že nemajú pravdu, ale nič s tým neurobíš...držím palce a želám lepšie známky

jaja

SAK prave ze je to HNUS....tak s tym terba daco robit....a co tak spojit to s pravami dietata alebo s nejakymi zakonmi??? sak to vsetko so vsetkym suvisi :D trebalo by enjakeho pravnika :D

kikulka

vieš moja,ono taký je svet,všetkým sa nám to zdalo kruté a vrcholne nespravodlivé,ale aj tak má učiteľ vždy pravdu,aj keď ju nemá...musíš to predýchať,tak ako mi ostatní...je to hnus,ale je to ako v tej pesničke...zaraď sa do radu,prísny zákaz používať hlavu,či je deň a či je noc,ústa radšej neotváraj moc...takže je to hnus celý školský systém,ale nič s tým neurobíš

Najčítanejšie články