Co je podľa vás najlepšie? Ja mám slabý zrak do diaľky, začala som s nosením okuliarí, ale tie mi dosť prekážali a teraz nosím kontaktné šošovky, a som od nich v podstate závislá. Hlavne , že sa mi nezhoršuje zrak. Keď som predtým nosila okuliare, tak sa mi každý polrok zhoršilo o 0,25. Momentálne som skúsila šošovky s vyššou priepustnosťou kyslíku, je to určite lepšie a keď s nimi náhodou zaspím, tak sa nič nedeje. Ale neviem či je zdravé mať šošovky každý deň na sebe. Rozmýšľam nad operáciou, ale neviem či sa mi oplatí riskovať a nezostanem pri svojich šošovkách. Aké sú vaše skúsenosti?
Okuliare, šošovky alebo operácia?!
boze damian ty si v kazdej chorobe a co si ty hypochonder??
damian, mam nosit okuliare -1 cylinder na obe oci. nenosim ich uz roky, no soferovanie bez nich si predstavit neviem urcite a hlavne ked je sero a tma. to mam problemy aj s nimi. som objednana na laser. citala som o tvojom cviceni nezmureni. to chces povedat, ze tymto sa da naozaj nepravit zrak tak, ze nemusim nosit okuliare ani pri soferovania pozerani TV?? kolko to moze asi trvat? preco to potom ocni lekari tak nevysvetlia svojim pacientom?
Ako funguju tie okuliare, som si pred kupou samozrejme overil, lebo som neveril, ze funguju tak, ako o tom pisali dokumenty. Do cierneho papiera som vypichol spendlikom milimetrovu dierku a cez nu som sa lavym okom pozrel na dany predmet. Vravim vam, BOL SOM Z TOHO HOTOVY, lebo som ten predmet videl ostrejsie, nez s dioptriami.
Tak to skuste!
Pozrite na www.jdharris.co.uk
Ja mam sice iny design, ale neviem najst, z ktorej stranky som ich kupil.
Ja pri citani a aj vonku pouzivam aj tzv "pinhole glasses", cierne okuliare s malymi dierkami. Cez male otvory prenika tenky luc svetla ktory pri dopade na sietnicu PRIRODZENE saostri oko. Aj na tie okuliare si treba zvyknut. Odporuca sa ich nosit aspon 15 minut denne. Ja som mal taky problem, ze lave oko mi nevedeli zaostrit ani dioptrie. Tie okuliare to jednoducho dokazu a toto je moja hlavna pomocka. Ale, z nedbalosti, aj tu pouzivam zriedkavo.