Pukanie prstami - trasú sa mi ruky.

Príspevok v téme: Pukanie prstami - trasú sa mi ruky.
milan.lipka

Zdravím,
mám 16 rokov a už niekoľko rokov si stále pukám prstami. Snažil som sa už x krát s tým prestať, ale proste to nejde premôcť to nutkanie "puknúť si" :-). Už dávnejšie som na sebe spozoroval, že sa mi trasú ruky. Napríklad ak sa na nejakej oslave podáva prípitok a štrngá sa pohármi, to je pre mňa nočná mora, lebo sa mi trasie celá ruka. No neviem teraz či to môže byť spôsobené tým pukaním prstov. V TV a aj na internete som čítal, vraj to tým nie je spôsobené, a že trasenie prstov je spôsobené iba psychykou. Je to skutočne tak? Neviete mi poradiť, ako by som sa mal toho trasenia prostov zbaviť (k lekárovi s tým nechcem chodiť). A neviete nejakú radu ako sa zbaviť aj tej "závistlosti" od pukania prstov? Vďaka.

8c0tty

No ja si myslim ze je to pekna kk-tina ze by neako pukanie prstov ublizovalo, skor si myslim ze kedze si vecina z nas puka prsty tak je to normalne a prirodzene ze to mame z prirody a predsa by sme si instinktivne dobrovilne neublizivali... Je to podobne ako s masturbaciou, je to normalne a prirodzene... Tiez si ale myslim ze to do istej miery moze opotrebovat klby ale urcite nie tolko aby sa mi maly z toho triast ruky aleno nieco take... Ale aj keby som mal z toho pukania okriviet, triast sa jek debil a hoci aj skapat od tolkeho trasenia, tak si tie prsty PUKAT BUDEM lebo je to neskutocne super, ten zvuk, ten pocit...

Wagabond

To je kravina ja si absolutne nepukam prsty nepijem nefajcim a ani nedroguje a trasu sa mi ruky jak dedkovi to bude v dacom inom a nie v pukani prstov totis to ked hram airsoft tak sa nemozem ani poriadne travit co mi ruky trasu sa

mojj

Mne sa tiez dost casto trasu ruky. Hlavne ked mam niekomu nieco doniest a hlavne horuce. Vadi mi to lebo kazdy sranduje ci som alkoholik:( a pritom pijem len obcas.Myslim ze dakedy to moze byt aj od chrbtice.

jety

mne sa trasú ruky od detstva , a myslím že je to silno spojené zo pischikou lebo až pri psichckom vypeti sa mi začnú triasť

džagodka

Tak táto téma sa omiela už nejakú dobu. Nie je vedecky dokázané, že by pukanie prstov spôsobilo trasenie rúk. Jeden učiteľ prišiel až tak ďaleko, že si 30 rokov pukal prsty iba na jednej ruke! A ??? Žiadny rozdiel...

prestrasena

aj ja praskam vsetko co sa da.aj krcnu chrbticu, z toho mam strach ako sa to moze prejavit v buducnosti. tiez chcem prestat, ale neda sa mi to. urobim to, a az potom mi dojde, ze som nechcela.

andrej dohňanský

Ja mam tiež taky problem puka mi krk , prsty , chrbat a kolena clenky a hlavne lakte prsty na nohach a zapestie je to strasne na nic a vsetci mi hovoria ze mam s tym prestat aj som to skusal ale pojdem s tym doktorovi a uvidim aku mi da diagnozu . a potom napisem o tom clanok .

[zruseny12]

jajka...presne toto prirovnanie zo sportovcami som tu chcela napisat aj ja...taky priklad,ze preco sa nesmie pukat prstami...predbehla si ma...sprtovci aj tanecnici...baletky...