Ahojte,len by som chcela vediet ci sa moze darovat krv ak: 1.beriem antikoncepne tabletky a po 2.ak som mala novorodenecku zltacku..prosim rychlo o dopvoed :)
Mozem darovat krv?
no ja som pocula, ze kazda nulka je vzacna, ze jej je velmi malo, teda ojedinele..tak teraz neviem..ale ved to je aj jedno..no ale mozem darovat krv, ked mam celiakiu??
0+ nie je myslím vzácna,teda svojim spôsobom je každá krv vzácna....ale vzácna je AB a B
a mam nulku pozitiv, takze dost vzacnu (aspon to tak byvalo kedysi)
ja by som velmi rada sla darovat krv. nie len pre pomoc druhym, ale aj preto, ze zboznujem, ked mi beru krv:-)) niektorym to pride dost komicke, no mne nie.proste to mam rada.. no lenze mam celiakiu, takze s nou to asi nepojde, ze?
S piercingom mozes darovat krv,ale az 6 mesiacov po jeho aplikacii.A to z toho dovodu,ze jeho aplikaciou vznika otvorena rana a je tam priamy kontakt s krvou.
preco nemozem darovat krv ak mam piercing???
Ahoj darovkyna.Pracujem priamo na HTO a odpoved je:
po 1.ANO,
po 2.ANO,
mozes darovat.A k tej novorodeneckej zltacke.V pravom slova zmysle to ani zltacka ako hepatitida nie je,je to iba novorodenecka hyperbilirubinemia ako to tu uz bolo spominane.Preto sa deticky davaju pod UV ziaric,lebo bilirubim sa svetlom rychlejsie odburava a najucinnejsie je UV svetlo.
Ked uzivas Hak,mozes darovat krv.Aj co sa tyka novoredeneckej zltacky.Tak vela stastia..
tiez sa priklanam k nazoru ostatnych, ale aj tak by som sa radsej opytala - pre istotu.
a aby som nezabudla, ja len chcem vyjadrit obdiv pre vsetkych, ktori chodia darovat krv. naozaj je to od vas velmi slachetne a som rada, ze aj v dnesnej dobe existuje tolko dobrych ludi, ktorym urcite patri podakovanie.