viem ze takato tema tu uz existuje ale mam troska iny problem.
moj problem spociva v tom ze sa mi trasu hlavne svaly ruk a chrbta. Nemozem spravit plynuly pohyb s rukou. Pokial ruku napnem tak sa trasie este viac. Ale ruky sa mi trasu aj ked ich mam v pokoji. Dalej sa mi zacali triast aj ramena - to sa trosku ukludnilo. Dnes som si kupil B komplex forte od generic lebo som tu niekde na fore cital ze to by mi mohlo pomoct. Je mi to strasne neprijemne nedokazem sa poriadne najst polievky, napit sa z pohara, a horsie je to ze ked sa na to sustredim tak je to este horsie - prida sa stres. Dakujem za rady. Este som zabudol mam 18 rokov. Zacal som zit na intraku cize moze to byt aj zmenou stravy...
trasenie svalov, ruk
neurológ na základe reflexov už pri prvom vyšetrení na základe reflexov dosť toho spozná. Tiež podobné príznaky sú aj pri zvýšenej činnosti štítnej žľazy. Samozrejme že môže aj cvičiť aj jesť vitamíny. Ale po vyšetrení by sa hlavne upokojil. Hlavne ma znepokojuje to, že nemôže urobiť plynulý pohyb rukou a že ruky sa mu trasú aj v pokoji. Ale konečne je na ňom ako sa rozhodne.
alicia, môže isť k neurologovi, jasne. ale kym mu niečo zistia, nech robí aj sám čosi pre seba. Známa chodila pol roka po neurologoch a nič jej nenašli,tak musela si zisťovať sama, čo má robiť. Lepšie je zmeniť životný štýl skúr ako potom behať len po lekároch a trápiť sa.
bakterie a vírusy sa ťažko zisťujú, dnes je tolko druhov, dokonca aj z rúznych liekov sa organizmus zanesie.
možno chýba aj B12.
lubos12345, mýliš sa. Práve že je ešte veľmi mladý treba aby na tie vyšetrenia šiel. Ak sa ukáže že všetko je v poriadku, tak potom môže dať aj na tvoje rady, ktoré sú tiež dobré. Ja tu nechcem vypisovať aké možné choroby by to mohli byť, pretože ľudská psychika je veľmi citlivá a človek by si mohol začať namýšľať viac ako je treba. Môže to byť len nedostatok vitamínov a minerálov, ale netreba to podceňovať.
zlepsi stravu, jec viac ovocia, zeleniny a posilnuj svaly, najlepsie ak zacnes plavanim alebo aj tou jogou, a zober daco antimikrobialne, je velmi mlady na neurologicke ochorenie..
kolko mas rokov?
oxyger, myslím že by si mal ísť na neurologické vyšetrenie.Isteže keď sa na to sústredíš sa to stresom zhorší, pretože nechceš aby sa ti ruky triasli. Ale tie príznaky, ktoré popisuješ si ozaj vyžadujú neurologické vyšetrenie, prípadne aj endokrinologické.
a cvičíš niečo? možno by ti pomohlo cvičiť jogu, tam sa naťahujú svaly. Možno ich máš posťahované po nejakej chorobe, chripke, infekcii a treba ich trochu povyťahovať. A pri joge sa aj dobre uvalníš. skús to, uvidíš, či pomôže.Ale nechod k hocikomu cvičiť.