Ahojte, rozhodla som sa sem napísať aj keď je to trošku smiešna téma. Mne je totiž stále strašná zima. Ak klesne vonku teplota pod 28 oC tak idem zmrznúť. Celá sa trasiem, som stuhnutá, ešte aj pohyblvosť klbov mám tou zimou zníženú. A toto obdobie je pre mňa utrpenie. Vonku zima, práci sa nekúri, tak mám pustený ohrievač. Ale šéf sa hnevá, lebo vraj je tu teplo a na bšetkom šetrí. A doma mám radiator na plno a som zabalená v deke s termoskou. A najhoršie je to vonku. Takže mne je zima stále a všade. Mám 35 rokov, chudokrvná som neni, tlak mám v poriadku. Užívala som aj ginko a nič nepomohlo. Vie mi niekto poradiť, čo s tým? Oblečenie tomuto nepomôže. ( a vyzerám smiešne ak sa tak naobliekam a vonku je napr. 23 oC) .
Zima a strašná
katka mohli by sme založiť klub zmrznutých :) mne je zimomravo odkedy pamätám. Imho nemusíš sa tak naobliekať, nos veľa červenej farby, hlavne ponožky, spodné prádlo, tričká. Odskúšané funguje, červená jednoznačne zohrieva. Vyhýbaj sa mledomodrej, tá pôsobí opačne a je účinná pri zrážaní teploty. A ginko nepomáha je to kravina a ďalší s reklamných oblbovákov. Ale tiež ďakujem RNG, dozvedela som sa veľa nového a zaujímavého.
RNG za všetkých nás zimomravých ďakujem. aj aj basnikovi. super.
KEĎ PRÍDE JESEŇ A VONKU SA OCHLADÍ,
AJ MôJ ORGANIZMUS SA NA STO PERCENT PODCHLADÍ.
V PRÁCI PREMRZNEM AŽ NA SAMÚ KOSŤ,
A O TRETEJ POVIEM SI, ŽE MÁM TOHO DOSŤ.
-
VONKU SA NEZDRŽÍM, DOMOV RÝCHLO BEŽÍM,
A POTOM DO VEČERA POD TEPLOU DEKOU LEŽÍM.
RADIÁTOR SI JA NA PLNÝ VÝKON DÁM,
ALE AJ TAK SVOJE TELO PREMRZNUTÉ MÁM.
-
ALE KEĎ PLATIŤ TREBA ZA KÚRENIE VEĽA,
VTEDY HLASNO POVIEM SI, JA SOM ALE TEĽA.
NO MŇA CHOROBA NAŠŤASTIE OBCHÁDZA,
AJ KEĎ SA VEDĽA MŇA NIEKTO S CHRÍPKOU NACHÁDZA.
-
JA CELÚ ZIMU STRAŠNE ŤAŽKO PREŽÍVAM,
ALE LETO HORÚCE SI O TO VIAC UŽÍVAM.
A TAK SKÚSIM VEĽA JESŤ A AJ OTUŽOVAŤ,
MOŽNO TÚ ZIMU NEBUDEM TAK POCIŤOVAŤ
Teplo v tele sa vyvija hlavne spalovanim tukov. Takze ich musis mat v strave dostatocne zastupene, inac sa nema teplo z coho tvorit. Spomalena cinnost stitnej zlazy spomaluje vsetky procesy v tele, tj aj vytvaranie tepla.
Napravit to pomoze extra jod.
Pripadne mozno ucazovat o niektorych latkach na chudnutie, ktore podporuju termogeneraciu.
Takze nie je to len vec cirkulacie krvi.
Na zlepsenie cirkulacie odporucam hlavne lecitin, rybacie tuky vitamin C a E a na rozsirenie ciev hloh(hawthorne)
aj mne býva stále zima. ráno keď vstanem a nesvieti slnko, tak je mi hned zima a trpím celý deň.
Ahoj, je to asi alergia na chlad a môže to súvisieť aj so štítnou žľazou. Ja podobne zimu neznášam. Pomôže mi , ak si občas, najlepšie večer striedavo sprchujem nohy horúcou a studenou vodou. Ak dokážeš, môžeš skúsiť otužovanie celého tela, ale to som sa ja neodvážila.
tak ja sa pridavam..neznasam zimu , a teraz som sa este prestahovala z BA na vychod a neznasam to tu. robotu mam super a som s rodinou ale ta zima mi strasne lezie na nervy...
ja som na tom tak isto, stale mi je zima. pred casom mi zistili alergiu na chlad, takze to bude asi z toho.
zimu ledva prezivam, casto byvam chora a v lete trpim kvoli klimatizacii ktoru mame tiez pustenu v praci. spavam v ponozkach pomaly aj v lete :-)
mne pomaha teply caj, horuca voda na ruky prip. solny kupel na nohy, to ma trosku zahrje.
tak ja opacne,,,mne je stale teplo,,a rozculujem sa ako nam kuria tak vetram leto neznasam, a celkovo nad 25 c.milujem zimu.mavam bezne vecer teplotu 36.4 a cez den aj 37.2 telesnu teplotu:}skus otuzovanie.Mne pomohlo zit raz jednu zimu bez kurenia,,bola to sranda,mali sme v byte 8 stupnov,,ale od vtedy neviem coto je zima..