Dobrý deň,
vie niekto poradiť ako pomôcť 12-r. dcére s "veľkým" bruchom?! Od štyroch rokov sa liečila na zápchu - dva roky užívala Prepulsid. Ostalo jej vypučené brucho. Myslím, že má uvoľnené črevá, gasto lekárka, že má nadváhu. Meria 164, váži 54.
Ďakujem.
vypučené brucho
mne sa na jej vysku nezda byt tucna, myslim, ze aj bmi ma v poriadku - a ja som mavala velmi nafuknute brucho z vetrov.. vlastne, doteraz ho take mam, ked to na mna pride :)
Pre mariaa: Konečne som našla "inú tému s odpoveďou". :-)
Viem, čo by mala a čo nie, lenže! Ako "donútiť" pubertiačku dodržiavať pre ňu tak dôležité zdravé stravovanie a cvičenie?!
Už padali aj slová: "Máš najvyšší čas začať s tým bruchom niečo robiť, lebo sa ho už nezbavíš." Sama poviem, že vydrží cvičiť, ale už druhé opakovanie série jej robí problém. Sama povie, že bude "správne" jesť a ja nájdem v ruksaku, v poličke papieriky od dobošiek, čipsov...
to nevadí,ja sa na zápchu neliečim a mám ju:-)a brucho vypučené nemám ...budú to vetry
ethel,ale ked brala nejake lieky na zacpu,preco nie...ale je pravda,ze brucho moze byt nadute,ked aj cloveka nafukuje...
nemyslím,že v tomto veku by mama mať "uvolnené črevá".Skôr by som jej odporúčala brušáky.Podla toh,čo si písala,že bola na gastre si skôr myslím,že pôjde o zduté brucho plynmi...vravím brušáky
mi-chu uz som ti odpovedala na inej teme...ale to je vydno,ci je to tuk,alebo uvolnene creva...mala som podobny problem...