Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

celiakia a tehotenstvo

Ama

Dík ,tak pojdem na to vyšetrenie-ta bolest,ako modrina na dotyk takto som to popisovala svojej Mudr.pečenove testy boli OK iba mierne zvysene CRP,nafukovanie mám tiež,ale nechudnem -naopak priberám.Takže sa budrm pytat na gastro-potom dám vediet

liiiii

vacsinou je chudokrvnost jednym z priznakov, ale moze byt zapricinena aj niecim inym..
mna zacalo strasne nafukovat po jedle, potom stale, pridali sa hnacky, bolest brucha (ale nie nejake extremne krce, skor to bolelo na dotyk ako modrina). cele to slo nenapadne asi rok (schudla som na 45kg zo 60)a stupnovalo sa to. mala som zly krvny obraz a lekarov dost neskoro napadol ten test na celiakiu. Po nasadeni diety sa to vsetko zlepsilo, ale traviace tazkosti mam stale :(.
su ludia, ktori maju celiakiu, ale nestihne sa prejavit. mam kamosku baculku, kt.robili nahodny test na celiakiu tiez kvoli nizkej hladine zeleza a bola pozitivna, ale nikdy nemala ziadne traviace problemy..
ved ak mas podozrenie, daj si ten test spravit a uvidis. ak by sa to tvojmu doktorovi nezdalo, ze naco to chces, vymysli si, ze tuto chorobu mate v rodine.. len ako som uz pisala, musis jest normalne, ziadna bezlepkova dieta pred krvnymi testami!

liiii

Ama: treba ist k lekarovi. moze ti spravit obyc.krvny rozbor a ak tam bude malo zeleza je velka pravdepodobnost, ze ju mas. Alebo rovno krvny test na celiakiu - tam sa zistuje ci mas v krvi protilatky proti gliadinu (lepku), takze je dolezite, aby si normalne vsetko jedla pred tymto vysetrenim.
Ak krvny test vyjde pozitivne, obvodak ta posle na gastro, tam ti spravia gastroskopiu, na potvrdenie celiakie (je to trosku neprijemne, ale absolutne bezbolestne). Ziadna kolonoskopia by ti nemala hrozit.
Ja mam celiakiu 10 rokov, chodim na prehliadky, krv kazdy rok, ale kolono som teda este neabsolvovala.

maruska_123

lolita p tak ju nedodrziavaj a raz sa necuduj, ked budes mat rakovinu hrubeho creva...len potom uz bude neskoro

lolita P

hm, ked si predstavím, že tú diétu absolútne nedodržiavam a to ju mám od 1 roku. to je naozaj taký problém s otehotnením? mojej mame tiež zistili celiakiu v neskoršom veku, a potom aj krstnej to zistili, ale jej deti to (zatial) nemajú, takže si asi tiež myslím, že tehotenstvo v spojení s celiakiou je individuálna záležitosť.

ankastevko

Ahojky ja mam 24 rokov som vydata velmi chcem babatko ale nedary sa mi tiez som celiaticka. Problem je v tom ze uz nemam ani emko a lekar mi dal hormonalne tabletky na upravu pri kt mozem otehotniet a neposkodi to babatku ale nic nic sa nezmenilo ziadna slava. S manzelom sa snazime vyse roka a pol ale vsetko je marne. Som s toho velmi smutna. Mozte mi nieco poradit prosim?

sisaz

Ahoj. Mám 36 rokov a 3 roky som na bezlepkovej diéte. Mala som problémy až po druhom dieťati a následne som šla na diétu. Otehotnela som v "bez problémov", dokonca druhé dieťa sme plánovali a vyšlo to na prvý krát. Doktor mi povedal, že som sa s celiakiou narodila, prepukla až v 33-ke. Mladší syn je tiež celiatik, ale môžem odporučiť, aj keď viem že je riziko a môžu to mať ďalšie moje deti, kedykoľvek by som napriek tomu do toho ešte išla. Držím palce

karin

marissa, neboj sa nicoho,
pri poctivom dodrziavani bezlepkovej diety si ako kazdy iny clovek, takze problemy s otehotnenim z dovodu celiakie by si mat nemala. Ja mam 23, celiakiu zistenu len pol roka, ale velmi poctivo dodrzujem dietu, prave kvoli tomu ze raz dieta budem chciet. pytala som sa na to aj lekara, a on ma tiez upokojil. crevo sa da doporiadku a potom nie je problem,

tak smelo do toho:)