Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bojim sa, ze sa zblaznim sama zo seba....POMOC :(

Príspevok v téme: Bojim sa, ze sa zblaznim sama zo seba....POMOC :(
somsisi

Ahojte,
to co sem napisem ude zniet ako slova 15 rocnej pubertacky,ale naozaj som uz vyspela zena a neviem si rady s tymto problemom:
Mala som dost hrozne detstvo a nepatrila osm medzi tie najkrajsie. Moje sebavedomie bolo na bode mrazu.Ako sa nasi rozviedli,vyrastla som a opeknela,v podstate som jedna z bab,za ktorou sa obzrie aj nejaky ten chla,mozno aj viac...stuplo mi sebavedimie,ale nie nezdravo,ale zacala som sa mat rada, vnimat sa,ze som,aka som...vsetko bolo v poriadku,nasla som si priatela,ktory ma miluje a pacim sa mu....a tu to zacalo, jeho matka,jeho okolie mi stale rozpravaju o jeho byvalej,ze bola krasna...videla som aj foto, mam oci,je krasna,do tvare,elbo postavou sa teda dost zmenila...no o to nejde,proste si vravim,ze teraz je so mnou,ale ti ludia to stale davaju najavo,aj on povedal,ze ola krasna a nikto mi neoponuje,ked poviem,ze je krajsia odo mna....ja sa chcem len opytat, preco sa neviem s tym vyrovnat,zase mam sebavedomie na bode 0,lebo ma bombarduje to okolie,strasne ma to zabolelo,hoci je to malichernost a hanbim sa za to,ze to sem pisem...ja viem,ze sa pacim mojmu priatelovi,ale stale keed vas nniekto porovnava,je to strasne....kazda chceme byt pekna pre toho svojho,len ja sa uz bojim,ci nie som psychicky nejak mimo, ked mi aoby nestaci...alebo asi potrebujem pocut nieco,comu by som uverila,aby som bola spokojna...viem,ze ta jeho ex je minulost,ale boli spolu dlho, a ja to nejako neviem preglgnut :( na co sa mam sustredit? ako mam mysliet? stale zijem v strachu,ze ho raz stratim,lebo si neviem dat rady sama so sebou...baby,ako sa drzite v takychto situaciach,ked sa vam chce plakat ,ale musite byt pred tym chlapom silne a sebavedome ????
prepacte za tieto chaoticke slova, snad ma niekto pochopi a poradi mi..dakujem vam

[zruseny12]

no,len zasa,nemoze nikto povedat,ze kazda pekna dama...blondina,pekna stihla...nemoze byt aj mudra atd.
to len dnesnej dobe sa nejak zacalo sirit...ze ten kto je pekny...nemoze byt uz aj mudri....inteligentny atd.
niekedy mi to pripada,ze ty skaredsi,co nepobrali vela od prirody,sa tym takto utesuju...ja som skareda,ale mudrejsia...ako ta, co je krasna...

katkaxxx

ahoj somsisi - netrap sa zbytocne. spytala si sa ho niekedy aku mala ta jeho byvala povahu? preco sa vlastne rozisli ked je taka "krasna"? tak asi tam bol nejaky problem. preco je tvoj drahy s tebou? lebo ta ma rad a pacis sa mu. nejde o to aby bol clovek najkrajsi na svete. moj priatel napr. uplne pohrda vsetkymi prsnatymi blondinami s vahou 50kg a vyskou minimalne meter sedemdesiat, lebo vidi co tie damy maju asi v mozgu. somsisi vykasli sa na to, tes sa ze mas priatela, s ktorym ti je dobre a pamataj na to, ze zivot nie je o vyzore.

somšiši

ahojte, :)
dakujem za prispevky....som rada,ze ma chapete...ja som baba,co sa o seba stara,nie som daka pipinka,ale cvicim,obliekam sa stylovo, staram s ao seba,studujem,pracujem... a ja napriek tomu ma to zlomilo...nechcem stavat svoje sebavedomie na skodoradosti,ze ona je tucnejsia a nizsia,nie sme deti... a inak,aby som to upresnilamojho priatela trapi,ze sa s nou nejak neviem vyrovnat,len asi mi uz inak nevie dokazat,ze ja som ta krasna teraz...on proste povie pravdu hlupacik,ze aj ona bola krasna... ach :( nevadi,skor to okolie sibnute..ale mate pravdu,mozno je to zavist....

igua

nechapem, ako to mozes vydrzat. keby moj drahy spomenul svoju byvalu co i len raz v tom zmysle, ze je lepsia ako ja, tak nechcem vidiet, co by sa dialo. a jeho rodicia do toho nemaju uz vobec co kecat.
fakt nechapem. co chodil s princeznou dianou?

fialocka

.. a skusala si im to povedat? Alebo aspon jemu, ze ti je to neprijemne... mozno im trosku pomalsie dopina a neuvedomia si sami od seba, ze tebe to robi zle... Pretoze mas pravdu, porovnavanie s niekym- ked ty si "ta horsia" by ublizilo asi aj najsebavedomejsej babe na svete

hexe

Ahoj. Myslím, že keď si nie si istá, či si krjašia ako niekto, s kým ťa porovnávajú, začni na sebe pracovať. Skús sama sebe dokázať, že niečo znamenáš. Maj sama seba rada a uvažuj pozitívne. Musíš mať rada každý kúsok svojho tela. Nerob zo sebou žiadne experimenty, ale začni cvičiť ak necvičíš, spevňuj si svalstvo, staraj sa o svoj zovňajšok, buď stále upravená, čistá, vzdelávaj sa, buduj si kariéru,.... udržiavaj zdravú životosprávu....ukáž svojmu okoliu, že si dokonalá a že žiadna iná nevesta tvojej svokry by nebola lepšia...daj im lekciu!

lilihra

Ja tiez celkom dobre nechapem, preco mate na pretrase temu EX. Ak to bola len nahodna poznamka, tak asi naozaj reagujes troska precitlivelo, ale ak tu temu niekto v tvojom okoli umyselne otvara, je to zlomyselnost. Tak ako radi mamca, treba nenasilne, ale pevne zmenit temu. Predstav si, ze by si v spolocnosti tvojho sucasneho partnera, tvojich rodicov, svokrovcov a jeho priatelov preberala nejakeho tvojho EX, ake mal skvele telo a co ja viem co este. To uz by sa asi milej svokre prilis nepacilo, ze? Ale zober si to tak, tvoj priatel ta miluje, nejake hodnotenie krasy v tom zohrava len vedlajsiu ulohu a doleźite je to, co je teraz, nie to, co bolo. Jeho EX mohla byt neviemako krasna, je uzavreta kapitola a teraz je priatel s tebou, chce byt s tebou, miluje ta, pacis sa mu a to je dolezitejsie ako to, ci ma ona vacsie oci a ty stihlejsie nohy.

mamca

Nerozumiem tomu,načo hráš divadielko,že ti to porovnávanie nevadí.A dokonca ešte sama vyhlasuješ,že bývalá bola krajšia.Na čo to bolo dobré? Máš právo ohradiť sa kľudne proti porovnávaniu,fotky si už videla,nič nové neuvidíš a akýkoľvek pokus z tvojej strany vypočuť si hrdinsky príbeh o expriateľke je zbytočný.Možno tým práve to okolie trochu provokuješ,ver,že tvoju neistotu vycítia a podvedome sa snažia vyprovokovať ťa...a možno aj vedome...záleží na tom? Ty si ty,ak sa chceš pýtať,pýtaj sa tých ľudí na nich,čo robia,ako si žijú...Ľudia zvyčajne totiž najradšej hovoria o sebe.:) A ak ti predložia znovu fotoalbum bývalých lások,usmej sa,odlož nabok,že si to už videla a pýtaj sa,rozprávaj o iných témach.
A rozhodne sa nehanbi za to,že ti niečo vadí a dotýka sa ťa to.Sebavedomie nie je o tvárení sa,ale o pokojnom,ale pevnom zastaní seba samej.

[zruseny12]

...tak vies,co take kamosky,nie su kamosky vykasli sa na nich...co ked ti zavidia priatela,preto tak hovoria?a jeho matku tiez ignoruj...

somsisi

viete,chyba ani tak nie je v nom...on len na zaklade vypuknutia debaty mal tuto poznamku,inak tu exku nerozoberame... to ksor kamosky nase spolocne...a jeho matka... proste povedia nieco,co navonok nevyznie ako porovnavanie,ale kto sa zamysli,dojde mu,co tym chcu povedat...pritom som naozaj baba,za ktorou sa obzru chlapi,akoze sorry,ze s atu chvalim,to len na margo tejto temy...len si potom namyslam,ze ako hrozne asi vyzeram,ked ju netrmfnem,alebo preco by som ju vlastne mala...ach,pravda je,ze musime my byt tie dokonale..ale keby niekto porovnaval mojho priatela s ex,tak mu to budem dovtedy vytlkat z hlavy,ze je ten skaredsi,kym by mi neuveril.... lebo by ma trapilo,keby sa on kvoli tomu trapil...