ahojte, mámdiagnostikovaný šelest od malička...a pred rokom mi diagnostikovali prolaps mitrálnej chlopne, často ma bolí srdce...a pichá ma....myslíte, že to môže byť tým??? A ešte niečo sa chcem spýtať....už asi dva týždne mi je čudne...na zvracanie..a tak..a už týždeň ma pobolieva okolo srdca a ťaží ma na hrudníku, občas sa mi aj ťažko dýcha..poraďte niekto s podobným problémom...môže to byť aj do chrbtice..alebo psychického pôvodu??? pretože ja sa veľmi bojím že je to srdiečko, a niekedy mi akokeby okolo srdiečka vibrovalo niečo..alebo akokeby som tam mala krče..ďakujem za odpovede
SRDCE-prolaps chlopne, šelest....
pre brana 744 nazdar tak v tomto sa zhodneme ze aj mne to malokto veri ze mam selest vyzeram ako uplne zdravi v skole sportujem hral som do 15 rokov futbal doma pracujem robil som aj v restauraciach lebo ja som vyuceny kuchar a tam je fakt makacka a popritom mam selest na srdci presnejsie prolaps mitralnej chlopne akondivne s atiez necitim zle iba niekedy mam take nerytmicke busenie srdca ale inak v pohode nefajcim nepijem a ked sa da tak si pasivne vzdy zasportujem nechapem no nic osud si nevyberieme mi sami treba sa len drzat tak sa maj pekne
CHOD NA VYSETRENIE TAM TI TO VYSVETLIA A BUDES SPOKOJNEJSI A NEBOJ SA DRZ SA MAJ SA
NIC SA NEBOJ TO BUDE URCITE LEN KVOLI TOMU ZE SA BOJIS APSYCHYCKY SA NICIS UKLUDNI SA A KED TAK CHOD KU KARDIOLOGOVI A ON TI TO VYSVETLI NA SPRAVNU MIERU MAJ SA PEKNE A DRZ S A
Ahoj...v poslednej dobe akoby som mal kamen na srdci alebo cosi take..taky slaby nevyrazny tlak ale citim to, nemozem koli tomu poriadne spat, bojim sa...asi by som mal ist na vysetrenie vsak? Moze to byt aj z chrbtice? lebo ako malemu mi diagnostikovali skoliozu ktoru som neliecil:-( a teraz mam strach..dakujem za odpovede
Keď som mal 10 rokov zistili mi šelest-má ho skoro každý v rodine..hral som hokej a rýchlo som sa zadýchával.až po kompletných vyšetreniach mi zistili prolaps aortálnej chlopne....musel som prestať aktívne športovať a zmeniť život..po čase som zisťoval že žiadna záťaž mi nerobí problémy a všetko bez problémov zvládam....dnes mám 32 rokov a stále šporujem a aktíve žijem..samozrejme že niekedy ma pichne pri srdci,niečo mi tam akokeby preskočí a často sa cítim zvláštne..pravidelne chodievam na kontroly,užívam lieky a sanžím sa žiť striedmo--všetko s mierou...kondične som ns tom velmi dobre a málokto mi verí že mám prolaps aortálnej chlopne 2 stupňa....
zdravim, hlavne doplnaj horcik a kalium. mala by si sa chranit pred kazdou chorobou a ked si len co trochu chora mala by si ist za doktorom, aby ti predpisal lieky a tym padom chranil tvoje srdce. ked budes mat nejaky zasah na tele, napr trhanie zuba, mas sa chranit penicilinom. aspon u mna to tak funguje.
a pichanie je vacsinou sposobene chrbticou a zlym drzanim tela.
y..podobné problémy som asi pred 35 rokmi prekonal a to proti všetkým vtedajším učeniam....3 roky som večer čo večer behával cca 7,5 km,za každého počaia,sviatok nesviatok,aj cez vianč.a veľkonoč. svitky a srdiečko som si vyliečil a zbavil som sa aj sprievodných ťažkostí.Dnes som beh nahradil pohybom na záhrade,kopem záhradu,režem drevo a vôbec robím všetky páce na záhrade,ktorá má 1900 m2,svoju energiu teda využívam ekonomickejšie.Ak sa vyskytne nejaká odchýľka zdravia ,tak ju upravujem akupunktúrou
pre dagmar...ahoj...a čo ti povedali na ten prolaps???? mne povedal lekár, že sa mám chrániť pred nachladením..aj keď veľakrát som prechodila nachladnutie...a bolí ma často okolo srdca..aj pichá..ale obvoďák vždy vraví, že je to určite psychika a nervy a chrbtica..aj pocity tlaku tam mám..občas..akoby som tam mala kameň...kedy ideš na kontrolu?????? a lieky si brala aké????? lebo mne predpísal CORVITOL..ale vravel, aby som ho brala len pri búšení srdca...a to ja radšej pijem bylinkové čaje a magnezium......pôjdem na kontrolu, tak sa ho spýtam...aj na tie lieky...či ich musím brať....
ja som prechodila chrípku a pri vyšetrení pri tiež diagnostikovali prolaps mitrálnej chlopne.Rok som brala lieky na srdce,ktoré už teraz neberiem.Vraj je to zatiaľ v poriadku,no pri zhoršení pomôže len operácia.Prebehlo 5 rokov a až na občasne pichanie a bolesť pri rozčulení je to v pohode.Chystám sa na kontrolu no mám obavy či to bude v pohode.5 rokov som nebola na kontrole a medzi tým som porodila zdravé krásne dievčatko.Všetko prebehlo ako malo bez ťažkostí.No srdiečko je najdôležiejšie preto idem na kontrolu,keby niečo.