Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

jaroslava

Ahojte ,mojej dcere v 16ich identifikovali tiez tetaniu, ked mavala caste migreny, trpnutie, mravcenie...treba si dat vysetrit EEG, EMG - to su specialne vysetrenia hlavy na neurologii, s tymi ionmi je to pravda, ze niektore prvky zle ionizuju... taktiez uziva vyse roka Magne B6 a k tomu Tanakan, kvoli lepsiemu prekrveniu mozgu, ale migreny nevymizli, je to zhruba rovnake.

syma

fukanim dosacku si sama regulujes dychanie, nadych - vydych, takze prestanes plytko dychat, a zacne sa ti poriadne okyslicovat krv
panicka porucha no laicky sa to da vysvetlit, ked zrazu na teba pride nevolnost, ako keby si sa velmi zlakla, nemozes dychat, mas sucho v krku a ked sa ti neokyslici krv a mozog, srdce ti vtedy bije velmi silno a velmi rychlo a jednoducho odpadnes

evik

Kvetka,
ja som mala podobne problemy, diagnostikovali mi to ako panicku chorobu, podrobila som sa liecbe a uz som o.k.

etna

ahojte, mne v 17 rokoch tiez zistili, ze mam tetaniu, ked zistovali, preco ma bolieva hlava (teraz mam 24). Tiez mi radili, aby som fukala do sacku :)). Magneb6 je fajn ako prevencia, aj persen je dobry, je na prirodnej baze, ale ja ziadne lieky neuzivam, len obcas to magneb6. Miesto toho pijem vela mlieka - biomlieko - pol litra az liter denne a jem aj dost ryb, klicenych lustenin a ovocia a zeleniny, chodim na dlhe prechadzky so psom. Dolezity je zdravy zivotny styl a dusevna pohoda, vyhybanie sa stresom a ked uz nejaky je, dostat to zo seba von, vykricat sa, odreagovat sa, alebo co ;). Btw u mna sa to prejavuje tak, ze ked vojdem do vydychanych a zafajcenych miestnosti, zacnem sa dusit a je to velmi neprijemne, ale po 1 pive sa uvolnim a uz je to v pohode :) (nemyslite si, ze som nejaka alkacka, do takychto priestorov chodim len obcas - ked sa dnes chce clovek stretavat s kamosmi, nejde to casto inde ako v krcme alebo na party a tam sa vzdy fajci :/).

keren

magne b6 je vlastne vitamin, magnezium a pyridoxin, aj ked ti to lekarka predpise musis si to cele kupit, v lekarni to v pohode dostanes bez predpisu, ale myslim ze to stoji cez 100sk
a persen je tiez bez predpisu je to na upokojenie, nestresovanie sa, mozno by si mohla aj to skusit
drzim vsetkym palce, papa