Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?
Hyperventilacna tetania?
Ahojte ,mojej dcere v 16ich identifikovali tiez tetaniu, ked mavala caste migreny, trpnutie, mravcenie...treba si dat vysetrit EEG, EMG - to su specialne vysetrenia hlavy na neurologii, s tymi ionmi je to pravda, ze niektore prvky zle ionizuju... taktiez uziva vyse roka Magne B6 a k tomu Tanakan, kvoli lepsiemu prekrveniu mozgu, ale migreny nevymizli, je to zhruba rovnake.
syma ma pravdu! prva pomoc-dychanie do sacku alebo niecoho, co ti na chvilu zmensi privod kyslika
magne b6 je na volny predaj v lekarni, je to vitamin
dám si predpísať magne b6 a uvidíme.
Inka,je na predpis alebo si ho musím kúpiť sama?
fukanim dosacku si sama regulujes dychanie, nadych - vydych, takze prestanes plytko dychat, a zacne sa ti poriadne okyslicovat krv
panicka porucha no laicky sa to da vysvetlit, ked zrazu na teba pride nevolnost, ako keby si sa velmi zlakla, nemozes dychat, mas sucho v krku a ked sa ti neokyslici krv a mozog, srdce ti vtedy bije velmi silno a velmi rychlo a jednoducho odpadnes
čo znamena panicka porucha?Mohli by ste mi to vysvetliť?
na čo je dobré to fúkanie do sáčku? Vysvetlenie prosím.
Kvetka,
ja som mala podobne problemy, diagnostikovali mi to ako panicku chorobu, podrobila som sa liecbe a uz som o.k.
ahojte, mne v 17 rokoch tiez zistili, ze mam tetaniu, ked zistovali, preco ma bolieva hlava (teraz mam 24). Tiez mi radili, aby som fukala do sacku :)). Magneb6 je fajn ako prevencia, aj persen je dobry, je na prirodnej baze, ale ja ziadne lieky neuzivam, len obcas to magneb6. Miesto toho pijem vela mlieka - biomlieko - pol litra az liter denne a jem aj dost ryb, klicenych lustenin a ovocia a zeleniny, chodim na dlhe prechadzky so psom. Dolezity je zdravy zivotny styl a dusevna pohoda, vyhybanie sa stresom a ked uz nejaky je, dostat to zo seba von, vykricat sa, odreagovat sa, alebo co ;). Btw u mna sa to prejavuje tak, ze ked vojdem do vydychanych a zafajcenych miestnosti, zacnem sa dusit a je to velmi neprijemne, ale po 1 pive sa uvolnim a uz je to v pohode :) (nemyslite si, ze som nejaka alkacka, do takychto priestorov chodim len obcas - ked sa dnes chce clovek stretavat s kamosmi, nejde to casto inde ako v krcme alebo na party a tam sa vzdy fajci :/).
magne b6 je vlastne vitamin, magnezium a pyridoxin, aj ked ti to lekarka predpise musis si to cele kupit, v lekarni to v pohode dostanes bez predpisu, ale myslim ze to stoji cez 100sk
a persen je tiez bez predpisu je to na upokojenie, nestresovanie sa, mozno by si mohla aj to skusit
drzim vsetkym palce, papa