Môj kamarát má 14 a takmer nespáva. dnes napríklad nespal vôbec, normálne spí asi 3-4hodiny. On je múdry a tak nechápem prečo si nevie vydedukovať aký je spánok dôležitý!!!!! ked mu to poviem, ze bude lutovat ze nespával, ze bude chorý a on to vie, povie - čo už. nechápem to, ako mu mám dať najavo tak aby to bral vážne aký je spánok dôležitý a čo všetko sa mu môze stat ak spať nebude????? aj ked to vsetko uz dávno vie.
Kamarát nespí, mám oňho strach.
si si isty ze nespi? byvas s nim mozno sa len machruje.
anežka a on akoze nepocituje deficit??? nespi po poobediach???
no je to smutné. Určite mu chýba rodinné zázemie. Je tažko takto radiť, možno učiteľka by mu mohla dohovoriť. Nemáte takú, ktorá sa o Vás viac zaujíma? Možno starý rodičia, nejaká blízka osoba. Je pekné, že sa aspom Ty o neho zaujímaš.
aohj neva. kamarát nespí pretože sa učí, potom pozerá filmy a potom už neviem čo robí. nechápem to. niežeby sa mu spať nechcelo. a rodičia...jeho otec sa asi oňho príliš nezaujíma a mamičku stratil.......viete čo ttým myslím...ja viem ze problémy sa dostavia neskor ale on je proste tvrdohlavec!!!!!!
a prečo nespí? Má problém zaspať, alebo nemá čas si ísť večer ľahnúť a sedí pri PC?
Podľa mňa je to len otázka času,kedy sa dostavia problémy. Ešte rastie, vyvýja sa, určite spánok potrebuje. Bolo by vhodné zistiť, či to vôbec vedia rodičia.