Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

V akých hrncoch variť?

Torina

Keď už vieme v akých hrncoch variť, chcela by som vedieť, aký sporák kúpiť. Rozmýšľame nad značkou gorenje, má s tým niekto nejakú skúsenosť?

mirka 23

Torina máš pravdu, my ich máme 12 rokov, tie hrnce vyzerajú ako nové, ale čo je dôležitejšie - varíme zdravo, nemusíme riešiť také problémy ako tu riešia nižšie.

Torina

My varíme v zepteri už 13 rokov a môžem povedať, že to bola najlepšia investícia, aj keď nie najlacnejšia.

mirka 23

To tu fakt nikto nevarí v Zepteroch? Kovové hrnce (ako to tu niekto písal, tie čo používajú v Rakúsku a v Nemecku) sú škodlivé. Vyrábajú sa aj z ťažkých kovov, ktoré sa pri varení uvoľňujú do jedla. Robili sa na Slovensku výskumy a 60% ľudí malo v tele ťažké kovy, takže to z toho. A najhoršie urobili tí, čo si ako prví doniesli z Nemecka tieto hrnce.
Takže z tohto pohľadu sú smaltované zdravšie - ale písali ste už pripekajú sa.
Čo sa týka teflónu, neviem či je najzdravší, ale ak sa náhodou poškodí, tak je pod nim hliník a to je fakt humus.

[zruseny12]

bracek....pouzi na vydrhnutie sol,posyp solou a nechaj chvilu stat...potom vydrhni dratenkou,alebo nalej ocot a chvilu nechaj varit...a este odstat aspon 24hod.v octe a malo by sa to dat vydrhnut dratenkou...

[zruseny12]

kiki,to budu asi vyliate takym modrym smaltom,su to drahe hrnce,ale velmi dobre a vdacne...ja som mala taku mensiu PANVICU,a mozem povedat,ze sa nic nepripalilo a neprihorelo,moze sa tam varit hoci co...len su dost tazke...

babuš

Najradšej mám nerezové hrnce, nahára to v nich menej ako v smaltovaných a dobre sa ošetrujú. Vyrábajú ich aj odľahčené, a naozaj nebývajú vždy také drahé (okrem značkových samozrejme). A na palacinky, placky a praženicu používam zásadne teflón (tu však investujem do kvality) - aj keď je možno škodlivý, ale necítim potrebu drhnúť pripálenú panvicu a spotrebujem rozhodne menej oleja. Na pečenie nerezový pekáč a hlinený hrniec.

wowo1

Nerezove hrnce. NIe su az tak drahe .Bezne vidim v obchodoch 4 hrnce za 600 sk je dobra cena nie?Myslim ze je jedno na com varit .Skor by som sa vyvarovala konzervam.

svetlana6

hm, mna teraz napadlo, ze mam doma jeden keramicky hrniec. ale nepouzivam ho (aj ked mozno zacnem), takze vam kritiku nemozem napisat. ma niekto iny skusenosti s tymito hrncami?

bracek

jablonkaa, dala si sem velmi zaujimavy a poucny prispevok. ja sice nevarim kazdy den, ale prave som sa osamostatnil a kedze som zatial sam, tak sa pokusam obcas aj nieco ukuchtit. tiez som cital o skodlivosti teflonu, aj ked je to pohodlne, lebo v nom nic neprihori, co je pre mna dolezite. neviete niekto o tych parnych hrncoch? tie su totiz tiez plastove. a plasty su predsa rovnake svinstvo. vzdy sa objavi nieco nove a potom sa zisti, ze to bolo skodlive. hroza! cital som aj to, ze farebne smalty su tiez na figu, vraj maju byt iba biele. mam taky jeden hrniec, vlastne som mal, lebo uz nie je biely. zakazdym mi vsetko prihorelo, uz sa neda ani vydrhnut.